Er det ikke lidt tidligt at tænke på jul?

En ting er, at butikkerne og bladene er begyndt at jule her lige efter efterårsferien. Det er også ok, at de professionelle blomsterfolk er begyndt at vise adventskranse. De skal jo leve af det, og det gælder om at komme først og få kundernes opmærksomhed.

Men når jeg ser på statistikken over de mest læste indlæg i den forløbne uge, kommer indlæg om adventskranse og den med andebryststegen på ben meget, meget højt op i statistikken. Det er lidt for tidligt for mig.

Jeg har jo kun lige forliget mig med, at det nu altså er blevet efterår. Og morgenens haverunde viste da også, at der stadig nu i den anden halvdel af oktober er masser af blomster og farver derude.

Så tilgiv mig, hvis jeg ikke viser julepynt i nogle uger endnu. Er du mere en first mover, mere fremsynet, eller kan du bare godt lide at være godt forberedt, kan du finde indlæg om adventskranse med mere her,

og andebryststegen, du måske kigger på med tanke på Mortens Aften og ikke Juleaften? Den finder du lige her. Det er altså en rigtig god opskrift på, hvordan man behandler sådan en steg.

Nu håber jeg, du tilgiver, at jeg går ud i indkørslen og samler kastanjer til at lave en efterårskrans? Den kan hænge på hoveddøren, til det om en god måneds tid bliver tid til en jule- og vinterkrans.

Og ok – jeg har faktisk tænkt på årets dørkrans. Jeg har meldt mig til et kransekursus hos Margit Bruun den 19. november. Det kommer der mere om til den tid.

Billedet er hentet fra Bruuns Haves website, hvor du kan læse mere om kurserne, hvis du har lyst.

God efterårstirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Er det ikke lidt tidligt at tænke på jul?”

 1. Ja, med mindre det er opskrifter på hjemmestrikkede gaver, så er al jul for tidligt i oktober – og det meste af november. Juleanden er jo da først den 24., så vi når det nok i december.
  God kastanjejagt.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, hjemmelavede gaver er det tid til at komme i gang med. Jeg må lige i tænkeboks – og på nettet 🙂
   Kastanjerne er nemme at finde under vores mega-træ. Det er bare med at dukke sig, når de falder ned, mens man samler.
   Kh, Karen

   Like

 2. Jeg kan kun være enig med dig. For det ER alt for tidligt at tænke på jul. Jeg synes jeg når at blive træt af julen inden jeg overhovedet når dertil. Men måske er det bare mig, der er ved at blive gammel. Jeg vil istedet nyde de fantastiske efterårs farver og glæder mig til at se din efterårs krans.

  Like

  1. 🙂 For min skyld må julepyntetiden gerne vare fra sidst i november. Men heller ikke tidligere. Det betyder ikke, at jeg ikke læser blade og ser efter inspiration. Men efteråret skal da også have sin tid, ikke?

   Like

Der er lukket for kommentarer.