Udskåret af en trærod

Tanken om, at hele træet bliver brugt, når det nu engang er fældet, kan jeg godt lide. Den store skål her er udskåret af roden fra et teaktræ. Lige tilpas rustik – og stor nok til en pænt stor dekoration.

Sådan en stor, tung teaktræsskål har jeg sukket efter lige siden sidste november, hvor jeg så dem første gang. De var så flotte. Jeg holdt lidt igen, for de var lidt pebrede i prisen. Men i sidste uge så jeg et tilbud – restsalg – jeg ikke kunne modstå.

Jeg talte på knapperne, vendte og drejede det, tænkte: Har du nu virkelig brug for sådan en? og var i det hele taget meget fornuftig – i flere minutter. Så råbte jeg PYT! og trykkede på ‘læg i kurv’.

Skålene bliver forskellige allesammen – ligesom rødderne på et træ er forskellige. Genialt, at man har fundet på at lave ting af træernes rødder også og ikke kun bruger den del, der kan blive til gulvbrædder og møbler. Det er sådan lidt ‘undgå spild’ agtigt, og det tiltaler min husmorfornuft.

Skålen er som skabt til dekorationer, selvom den også er flot, som den er. Der fulgte fire lysholdere med, og med lys vil den være fin til en adventsdekoration.

Den slags synes jeg nu, det er alt for tidligt at tænke på. Til gengæld er det tid til efterårsdekorationer. Jeg har ikke rigtig villet acceptere, at det var blevet tid til græskar og lyng – ligesom jeg har kviet mig ved at skifte fra sandaler til sokker og sko – men nu er det oktober, og nu er det altså tid, hvis man skal nå det, mens der stadig er blomster i haven.

Georginerne, der heldigvis ikke blev ramt af frosten for et par uger siden, står så fint endnu. Det var oplagt, at der skulle georginer i skålens første dekoration, ikke? Georginerne mildner overgangen mellem sommer og efterår.

Dekorationen er enkel at lave. Jeg startede med at putte en våd oasisblok i en frysepose, binde godt for enden og klippe posen op ovenpå, så der kunne stikkes blomster og anden pynt i. Lyng, gråblad, efeuranker, grene, græskar og stængler fra tagrør.

Den skål skal nok blive brugt meget. Den er også nødt til at stå fremme, for i min iver efter at eje den, glemte jeg helt at tænke på, hvor jeg kunne stille den, når den ikke var i brug.

Sådan er der så meget, men det skal vel heller ikke være fornuften, der råder hver gang, vel?

God tirsdag.

PS: Det der med det nye redigeringsprogram? Jeg tror, jeg er ved at finde lidt ud af det… Man kan også lave slideshows… )

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Udskåret af en trærod”

 1. Flot skål, du der fik fat i. Ren fornuft.
  Jeg må have tjekket den nye editor igen. Som jeg husker det, er ulempen ved gallerier o.l. at jeg ikke kan se i mit mediabibliotek, at x foto er anvendt i y indlæg. Det kan jeg kun hvis de indsættes enkeltvis, men jeg tjekker igen, nu du taler liiidt pænt om det 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg har fået mediebiblioteket til at virke præcis som før. Bruger bare at vælge billede i stedet for at uploade det. Så går jeg ind i mediebiblioteket, uploader billederne der og vælger dem derfra.
   Skålen er lidt meget lækker 🙂 Så det var da ren fornuft.
   Kh, Karen

   Like

 2. Hej Karen.
  Må man få at vide, hvor du har købt den skål? Fantastiks flot dekoration. Hilsen Lise

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: