Nyt redigeringsprogram

Pyha. WordPress har lavet en ny editor – et nyt redigeringsprogram. Det ser ret mærkeligt ud herinde på skærmen… Der mangler en masse knapper…

Det her bliver et øve-indlæg. Et indlæg, hvor jeg prøver det nye system lidt af. Og mukker over, hvorfor der altid skal laves om på noget, der virker – mens jeg prøver at få det til at virke.

Nu har jeg for eksempel brugt en halv time på at finde ud af, hvordan jeg indsætter et billede. Jeg mener – før skulle man bare trykke på ‘indsæt billede’. Nu skal der tilføjes en blok, der skal defineres som en billedblok, hvorefter man skal hele vejen igennem en hel menu for at finde sit billede.

Jeg fandt ud af det, men det tog sin tid, og jeg er ikke helt klar over, hvordan jeg får størrelsen til at passe, men man kan lave billeder med runde hjørner…

Det virker lidt sært, at det skulle være smartere. Det kan sagtens være, at man kan en hel masse ting med det nye redigeringsprogram. Det kan man helt sikkert. Men er det noget, man har brug for? Podcasts, musik – en hel masse, man skal lytte til i stedet for at læse. Den slags har jeg sjældent tålmodighed til – jeg læser hurtigere, end de taler i en podcast, og så bliver jeg utålmodig.

Jeg har en mistanke om, at det er den slags, der sker, når der bliver ansat nye folk. De vil så gerne bevise, at de er uundværlige, og så må de finde på noget. Som når en ny controller opfinder et nyt regneark til en rapport, der skal udfyldes ugentligt (uden, at de gamle rapporter forsvinder). Det er ren beskæftigelsesterapi for dem, og ekstra arbejde for os almindelige dødelige.

Nu sidder jeg her som en sur gammel dame og kigger på blokke, der kan indsættes i et ganske almindeligt blogindlæg. Jeg aner ikke mine levende råd. Og jeg tænker:

Hvordan kan jeg nå at lave alle de indlæg, jeg plejer, når det skal være så omstændeligt? (Dette blev indsat i en citatblok – sådan en er der også).

Men måske er der noget sjovt i den nye editor alligevel? Jeg er faktisk allerede faldet over noget: Man kan lave en collage af billeder og ikke bare sætte ét billede ind ad gangen. Lidt smart?

Det skal nok gå det hele. Først kommer frustrationen, så øver man sig, og så går det. Til sidst kan man gå hen og blive helt begejstret. Det kommer nok til at tage lidt tid, før jeg bliver venner med den nye, så bær over med mig – jeg gør mit bedste.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Nyt redigeringsprogram”

 1. Go morgen Karen 🙂
  Har også bøvlet med det nye program, noget af det arbejder ikke sammen med mit tema, og andet arbejder sammen med, men på en ny måde. I sidste uge brugte jeg så lang tid på et enkelt billede hvor jeg ville have teksten ved siden af, jeg brugte alt alt for lang tid på at det skulle lykkedes, og endte ud i at være så ufatteligt hidsig. Men trods, det roder lidt endnu, så kan man få # på, og det syntes jeg er fedt.
  Mon ikke man/jeg burde tage den lange vej og se en video ift de nye tiltag;-))))
  Rigtig god fornøjelse med at lære alt det nye
  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Med hjælpeprogrammet åbent på en ny fane, er det lykkedes. Jeg tror på, det kommer til at gå. Men hvor bliver man arrig, når det ikke virker, som man vil have, det skal! Og i virkeligheden orker man jo ikke at bruge al den tid på teknikken, når det er formidlingen, man brænder for 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Og når du så er blevet rigtig gode venner med dette layout, begynder det hele forfra med ny version …😉
  Har I brænde stablet i det fri, bare sådan? Bliver det ikke fugtigt?
  Vh katinka

  Like

  1. Det er fuldstændig rigtigt 🙂 Vi har brænde stående i det fri – det ser så dekorativt ud, og der er plads – men vi tager portioner ind i fyrrummet, hvorfra vi henter det ind i stuen. Almindeligt vand tørrer hurtigt. Det tager længere tid med saften i træet, og det tørrer hurtigere udenfor, hvor der er sol og vind.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.