Varmere farver ude og inde

Jævndøgnsmånederne, marts og september, betyder forandring. Både ude og inde. Naturen finder andre farver frem i de måneder, og det gør jeg også.

Nu i den anden halvdel af september virker de lette og lyse forårsfarver bare lidt for blege. Der skal varmere og mere fuldtonende dybe farver til.

Her i weekenden bliver det skiftetid herhjemme, men jeg startede lidt i dag – med blomsterne. Inden det begyndte at regne i formiddags var jeg ude og plukke blomster og grene ind til buketter.

Orange georginer og efterårsblade klæder hinanden så godt.

Grene af benved står nu glødende og smådryssende i vaser rundt omkring – også i det roligt lysegrå og blå soveværelse.

Frøstandene fra benved er noget af det smukkeste med deres vilde Kenzo farver.

De små og romantiske, lyserøde roser, der blomstrer så ivrigt, lige til frosten kommer, pynter i hjørnet på mormors gamle bakke sammen med lys i glas. Det er nemlig også blevet tid til lys igen.

Og selvom det ikke er koldt, tror jeg næsten, der skal tændes op i brændeovnen i aften – bare for at banke fugten ud. Det regner stabilt derude.

Jeg elsker skiftetid, og jeg føler det som at være lidt i pagt med årstidernes skiften. Lige nu ser jeg frem til at finde plaider frem til sofaerne i morgen, og jeg glæder mig til at møde mine bløde cardigans igen. Og jeg glæder mig til efterårsture i skoven med gummistøvler og fleece.

Når der så er gået nogle måneder, og julen er overstået, begynder jeg så småt at drømme om lyse farver og lys på himmelen. Og inden vi ser os om, er det jævndøgn igen og tid til løgplanter, til kolde, lyse morgener og et forsigtigt kig til sommertøjet.

Det er da helt opløftende at tænke på, ikke?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Varmere farver ude og inde”

 1. De varme farver klæder septemberlyset så godt. Og såmænd også oktoberlyset. Det er nok en af grundende til, at jeg aldrig har kunnet lide Gyldenlak. Gyldne, orange blomster i majs klare, lyse lys sætter min hjerne i baglås.
  Kh Lisbeth

  Like

 2. Det lyder hyggelig med at skifte farver ud nu hvor det bliver koldt. Her regner det også så har købt så vil bage i morgen , en af de ting jeg gør mest når det bliver det bliver koldt. Ikke så meget om sommeren tænder lys og læser bøger mere i den kolde tid.
  Måske vil jeg bage krydderkage med tyttebær den er vi jo glade for gerne med vanille is til.
  Ha en rar weekend.

  Like

Der er lukket for kommentarer.