Man kan også rose for tidligt

Man kan også rose for tidligt. Især når man roser vejret. For i dag er vejret helt slået om, og det ser sådan ud derude.

Der er nogen, der har slukket lyset og tændt for bruseren…

Det ligner mistænkeligt det vejr, der begyndte sidste år i august og først holdt op midt i marts. Regn og blæst i én lang uendelighed. Men på den anden side. Hvis ikke man roser tidligt, får man måske slet ikke lejlighed til at rose. Og vi har faktisk også trængt til vand i en tid – jorden er hård som sten.

Det er jo nu, vi skal have forårsløgene i jorden, og selvom det ikke er sjovt at vade rundt i mudder til knæene, er det heller ikke sjovt at kæmpe sig igennem jorden her i  det nye bed i skovhaven. Den er hård og tør som beton – beton armeret med rødder.

Så vi takker for regnen, der vander vort land, og for solskin og varme i sommerens brand… som det hedder i den gamle sang. Og så går vi da bare videre med året og dets omskiftelige vejr – men vi har vel lov at håbe på endnu nogle skønne efterårsdage.

God torsdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.