Frost i september er bare for tidligt

Sidste år syntes jeg, den første morgen med frost kom alt for tidligt. Det var den 8. oktober. I år var det i dag. Her til morgen.

Det er endnu mere for tidligt.

Nede i engen og ude på marken var græsset hvidt af rim. Det var det også pletvis inde i haven.

Jeg turde simpelthen ikke gå op og se til georginerne i markbedet – og jeg kunne heller ikke nå det, før jeg kørte, for jeg skulle tidligt ind til Aarhus i dag. Jeg nåede kun at se på græsplænen og at kigge ud over hegnet til engen. Husbonden bedyrer, at træerne har givet læ og beskyttelse til dem, og jeg håber, han har ret. Det er da alt for tidligt at miste mindst en måneds blomsterflor…

For tidligt ikke at have noget til vaserne. Og hvad med de buketter med orange georginer og efterårsblade, jeg havde drømt om? Nu får vi se i eftermiddag, om læ fra rosenhækken og de store træer har beskyttet dem. Jeg håber det.

Hvis jeg nogensinde flytter, skal det være til et sted nærmere vandet. Der kan måske nok komme havgus, men det er sjældent der, den første frost kommer den 18. september.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Frost i september er bare for tidligt”

 1. What Karen.
  Godt nok har det været nogle kølige morgener at starte ud i short på job.
  Men heldigvis ingen frost her.
  Det er jeg slet ikke klar til altså!!!!!!!

  Klem og god weekend
  Charlotte

  Like

 2. Jamen, du må da flytte til Ebeltoft. Her er hverken havgus eller frost 😉 og kun 45 min til AU ;-)))
  Jeg håber virkelig, dine dahliaer har klaret sig, for selv om jeg elsker frostklare morgener, kan jeg godt se, at det er ærgerligt for dahliadyrkerne.
  Du må i hvert fald hellere plukke en kæmpe buket til weekenden.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.