Mærkelige frø – glæde eller terror?

Af og til læser man noget, der virkelig pirrer fantasien. Der prikker til alle de konspirationsteorier, man nogensinde har hørt om, og får en til at huske enhver science fiction film eller gyser, man nogensinde har mødt.

Sådan er det med de der frø i små pakker fra Kina, som folk over hele verden har modtaget. Ofte mærket som ‘smykker’ på forsendelsespapirerne.

Jeg har ikke fået sådan en pakke. Lad det være sagt med det samme. Men alligevel er det noget, jeg tænker over, hver gang jeg støder på historierne i pressen. For hvad er det for frø? Og hvad er formålet med at sende dem? Afsenderadresserne, der som oftest har været kinesiske, er falske. Så hvad er der gang i?????

Hvis man var en glad hippie, ville man nok tænke, at det var et fredssymbol. ‘Plant et frø og så kærlighed og fred på jorden’. Lidt ligesom popup haver på byggetomter og den slags uskyldige, forskønnende påfund.

Jeg er ikke sådan en. Jeg tænker skumle tanker. Biologisk terrorisme? Spredning af plantesygdomme? Spredning af invasive arter, der vil udrydde den lokale vegetation? Frø, der bliver til menneskeædende græskar?

(Sådan en gyserfilm så jeg som barn, og den har lagret sig dybt i mit dengang så påvirkelige sind – jeg kigger stadig skævt til de squash, der bliver en meter lange, hvis man ikke plukker dem i tide).

Og så lige fra Kina? Hvorfra coronaen kom? Ja, ja – der er også kommet meget andet fra Kina end corona. Næsten alt kommer fra Kina for tiden – måske er det en advarsel om, at vi bør begynde at producere tingene selv igen? Måske er det en fyret medarbejder fra en nu lukket fabrik, der har sat det hele i gang?

Hmmm – der er mange teorier, og jeg kan sikkert finde på endnu flere. Men uanset hvilke frø det nu er, er hele historien underlig. Meget underlig. Jeg håber, vi engang får en forklaring. Det gør man i filmene…

Indtil da vil jeg håbe, at alle de frø fluks bliver sendt ind til Landbrugsstyrelsen.

God, mystisk onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Mærkelige frø – glæde eller terror?”

 1. Det er en mærkelig historie, og i konspirationsteoriens verden er alt muligt. Jeg tænkte i første omgang, om annoncen var falsk, så jeg installerede et fælt program, hvis jeg klikkede på noget. Det kan også være fæle folk fra andre lande eller organisationer, der sender i kinesernes navn osv osv. Gad vide, om vi får svaret en dag. Hvad dælen gør det mon godt for? (ved du, hvad det er for fæle frø, der er i pakkerne?)
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det ved jeg ikke, og fra billederne ser det ud til at være forskellige frø. Nogle ligner græskarfrø, andre birkes – og så er der nogle, der ligner citronkerner. Det er dybt underligt. Jeg har bare svært ved at tro på, at det er ganske uskyldigt…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.