Det havde været rart med lidt længere varsel

For tre uger siden blev vi bedt om at arbejde hjemmefra igen på grund af det stigende smittetryk i Aarhus. Et par vittige hunde døbte fluks byen om til CoronAros, og jeg var ret glad for at kunne blive langt væk derfra.

Efter 14 dage fik vi besked om, at vi skulle arbejde hjemmefra i 14 dage til – indtil den 4. september. Godt så. Det gør vi. No problem overhovedet.

I fredags sidst på eftermiddagen fik vi så besked på, at vi skulle møde inde i byen fra i dag. Det havde altså været rart med lidt længere varsel.

For hvem er klar til bare at gå på arbejde fra dag til dag? Hvem har styr på, om der er rent arbejdstøj, at der strøget skjorter, at der er noget i huset til madpakker, at der er bagt rugbrød og så videre en hel uge før, man forventer at skulle ind på arbejdspladsen? Weekenden var booket op, så hvordan skulle vi lige nå at blive klar til at gå udenfor matriklerne?

Den slags ting skrider, når man arbejder hjemmefra. Man beholder det hundeegnede tøj på hele dagen. Og en vask kan man altid sætte over. Er der ikke noget rugbrød, sætter man det bare over om morgenen og bager det inden frokost. Det kan man sagtens nå, når man sidder fem meter fra køkkenet med sin computer.

At bage et rugbrød, vaske en maskinfuld tøj og tømme opvaskemaskinen er minimale forstyrrelser i arbejdet i forhold til inde på kontoret, hvor folk kommer forbi med diverse ærinder hele dagen. Karen, ved du… – Karen, hvor er… – Karen, har vi… – Karen, hvem skal jeg… – Karen, kan du…

Der er ikke så meget pænt at sige om at skulle ind til byen – bortset lige fra, at det bliver hyggeligt at se kollegerne igen. Det kunne nu godt have ventet en  uge… og jeg ville gerne have haft et lidt længere varsel. Men er sådan et varsel nogensinde langt nok?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Det havde været rart med lidt længere varsel”

 1. Hej Karen. Det var godt nok kort varsel – og jeg kan i den grad genkende det med at have hjemmearbejdsplads – den luksus har jeg haft i 25 år, og nydt det hver dag 🙂 Men god arbejdslyst alligevel 🙂 kh Jette

  Like

  1. Tak, Jette. Heldigvis er der ikke noget, der forhindrer mig at arbejde hjemme af og til. Bare jeg er derinde, når der er møder og andet, der kræver fysisk tilstedeværelse, og det ikke går helt over gevind.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.