Nye opskrifter med squash

For nogle år siden lavede jeg en samling af de opskrifter, der dengang var mine yndlingsopskrifter med frugterne fra den frodige og gavmilde squashplante.

De opskrifter er stadig gode, men nyt skal der til, og det er der også kommet. De bedste af de nye opskrifter med squash finder du nu samlet her.

Vi starter med de squashmuffins, der stadig er mine absolutte yndlingsmadbrød. Der er bare ikke noget at sige dem på, og de er på menuen ofte i sæsonen.

Saftige madmuffins med squash, ost og timian

Og en anden, jeg ikke lige bliver træt af, er pizzaen med squash, rødløg, skinke, parmesan og mozzarella. Den er så enkel, og måske er det derfor, den smager så godt?

Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost

Også de sprøde quesadillas med krydret squashfyld toppet med salat og koriander er værd at huske. Koriander er en skøn krydderurt, der giver et lidt eksotisk præg til alt, den kommer i nærheden af, og den gør sig også godt her sammen med squashfyldet.

Quesadillas med krydret squashfyld og grøn top

Tærten med chorizo og squash med tærtebund lavet af revne kartofler (den tærtebund er altså værd at huske – både for at spare kalorier og tid…). Tærten er lidt mere bastant i det end retterne ovenfor, men det bliver den ikke ringere af. Den kan spises en kølig efterårsaften, hvor der stadig er squash i haven, for de bliver jo bare ved og ved med at producere.

Tærte med squash og chorizo på kartoffelbund

Små pandekager kan man altid spise til brunch eller til nippemad. Alle bliver glade, når de ser pandekager. Samtidig er de ret nemme og hurtige at lave.

Små pandekager med squash

De syltede squash er dem fra indlægget i går – det er jo ikke ‘i går’, når du slår op på opskrifterne om en måned eller næste år, og derfor er det nok smart at tilføje dem her. De bliver en fast bestanddel af de syltede sager, vi altid har i køleskabet, som sure agurker, syltede rødløg, syltet fennikel og al den slags syrligt og krydret tilbehør, der er så godt at have på lager, når maden trænger til et pift.

Lynsyltede squash

Til sidst: en af de gamle opskrifter, der bare ikke må gå i glemmebogen. Dellerne. Squashdellerne. De er krydret med basilikum og hvidløg, og de smager skønt af sommer.

Sprøde squashdeller med basilikum og hvidløg

Det var de nye opskrifter. De gamle finder du her, og når de her også er blevet gamle om nogle år, kommer der nok en ‘nyeste opskrifter med squash’. Så bliv her på kanalen – stay tuned – som de siger i radioen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Nye opskrifter med squash”

  1. Alle dine opskrifter ser lækre ud og nok værd at prøve. Jeg kom til at tænke på “gamle dage” midt i 70erne, havde jeg en nabokone/god veninde, der havde sat squash i haven, uden egentligt at vide hvad det var. Da de myldrede frem, anede hun ikke hvad hun skulle bruge dem til, og hun spurgte mig. Jeg kendte dem heller ikke, og vi blev enige om, at man nok kunne sylte dem som asier. Tænk hvordan de nu har vundet indpas i alle husholdninger og de kan næsten indgår som “fyld” i hvad som helst.

    Like

    1. Det er sjovt at tænke på. Midt i 70erne var det en helt anden tid end nu. Trekornsbrød var noget helt nyt, man kun fik i de store byer, ingefær var tørret og til kager – og squash? Ja, de var nogle andenrangs asier. Jeg håber, verden snart åbner sig igen, for der er så meget spændende at lære om – og af – derude!

      Like

Der er lukket for kommentarer.