Pæne ord om vejret – og en god salat med squash og spicy dressing

Hvis man skal sige noget pænt om vejret – og det er det vist tid til efter de sidste to indlæg, hvis man skal dele sol og vind lige – må det være, at mange af blomsterne aldrig har været flottere.

Det gælder ikke mindst de lyserøde høstfloks. De når mig til skulderen (ok – jeg er ikke så særligt høj, men alligevel…) og deres blomsterhoveder er enorme.

Aftenerne er skønne. Vi har skejet ud og købt en gasgrill, og det gør efter min mening grill-livet meget mere interessant. Ikke nær så meget ritual og timing – bare tænd og steg. Sådan.

Køkkenhaven bugner af gode sager her i august, og det bliver ikke ringere af varmen (kombineret med solid vanding…). Vi har igen masser og masser af squash, og i går lavede vi en rigtig god salat med squash, majs og en spicy dressing.

Det er knap nok en opskrift, men du får den alligevel: Skær squash i 1 cm tykke skiver, steg dem let gyldne i olivenolie. Hæld majs på panden og steg dem med et par minutter. Tilsæt fire fed hvidløg i skiver og en jalapeno i små tern og steg dem med i endnu et par minutter. Tag panden af blusset.

Rør en dressing af limesaft, olivenolie, stødt spidskommen (husk nu selv at riste og støde frøene – det færdige lugter af armsved), stødt chili og hakkede korianderblade. Bland squashblandingen med dressingen, tilsæt en håndfuld halve cherrytomater og pynt med mere hakket koriander. Ret lækkert, hvis jeg selv skal sige det…

Og er der andet godt at sige om varmen? Joooo – det er der vel. Vasketøjet tørrer på ingen tid.

Georginerne blomstrer vildt (der har selvfølgelig også fået ‘lokale byger’).

Og planterne i krukkerne, der ligeledes er vandet dagligt, kvitterer med en overflod af blomster.

Og nu, hvor vi ikke har været i USA i år, er det vel ok at have sin egen prærie? Eller hvad?

Sådan. Nu kan du ikke længere kalde mig en brokmås, vel? Nu har jeg sagt noget pænt om vejret, og det kan jo være, der kommer en byge i morgen?

God mandag 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Pæne ord om vejret – og en god salat med squash og spicy dressing”

 1. De lune aftener er altså også ret charmerende 🙂
  Hold da op, hvor er de floks imponerende! Mine blev ædt af sneglene, da de forsøgte at kæmpe sig op. – Men i dag skal vi ikke brokke os: Vores squash, tomater og bønner er overvældende frodige i varmen 🙂

  Like

   1. Uh, ja, vi vander og vander og vander. (Nu skal vi ikke brokke os, men jeg har lige set at DMI har fjernet den regn, de havde LOVET på onsdag …)

    Like

Der er lukket for kommentarer.