Fest hos hortensiaerne

Tidligere har jeg ikke haft det store held med hortensia. Der kom blade, men der kom ingen blomster. Det problem er løst nu.

Det handler om at finde hortensia, der blomstrer på førsteårsskuddene. De fleste hortensia blomstrer på andetårsskuddene, og blomsteranlæggene kan let gå til, hvis man får hård frost. Vi har haft milde vintre i de senere år, men så er der kommet barfrost i foråret, og det har de ikke kunnet lide.

De to, jeg har i blomsterhaven nu, er henholdsvis en Annabelle og en syrenhortensia. Annabelle er overdådigt frodig.

Og de enkelte skærme er kæmpestore og med hundreder af små, cremehvide blomster.

Den er jeg glad for. De første to år, jeg havde den, kunne stænglerne knapt bære de tunge blomsterhoveder. Så fik jeg det råd at klippe den ned til 30 cm over jorden i foråret, og det hjalp. Busken er større end nogensinde, og de enkelte stængler er kraftigere og kan holde sig selv oprejst.

Den anden hortensia, der også blomstrer på førsteårsskuddene er en syrenhortensia.

Dens blomster bliver nu mindre og mindre syrenagtige i faconen, men busken er blevet stor og frodig.

Måske jeg også skal klippe den tilbage til næste år? Knapt så meget, men lidt? Det ser ud til, at en klipning fremmer væksten på den helt rigtige måde, og det vil også kunne holde den lidt tilbage i størrelse. De kan jo blive til hele træer, og det er der ikke rigtigt plads til – ikke lige der i hvert fald.

Mon der findes andre hortensia, der blomstrer på førsteårsskuddene? Det må jeg se at finde ud af.

God onsdag.

(Havde faktisk skrevet tirsdag og helt glemt, det var onsdag. Sådan er det, når man arbejder hjemmefra…)

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Fest hos hortensiaerne”

 1. Dine hortensiaer er meget flotte syntes det er en blomste der er mega smuk i buketter jeg har en i en krukke på altanen og den blomster flittig. Der er jeg nu lidt nærig med at plukke af syntes den er smuk der ude og holder jo længe.

  Like

  1. Det er det. Selvom vi har haft milde vintre, har vi jo også af og til særdeles hårde vintre – og forårsfrost har været trenden de seneste år… Jeg må slå twist-n-shout op – er ikke lige klar over, hvordan den ser ud.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: