Hjemme i haven

I den sidste tid har det handlet meget om havebesøg. Ikke så underligt, for det er jo netop sæson for den slags. Men det er også sæson for at nyde egen have. Så vil du med ud og se på lidt af det lige udenfor døren?

Det er tid for hvide blomster inde i blomsterhaven. De rosa floks står på spring, roserne blomstrer, men der er rigtig mange hvide blomster, der er på toppen nu.Hvide kongelys, hvid haveklinte, hvide margueritter og hvide hortensia.

Den smukke Annabelle er en genial hortensia til vores klima.

Den blomstrer på førsteårsskuddene, så der er ingen fare for, at blomsteranlæggene fryser væk i et koldt forår. Man klipper den bare ned til 30 cm hvert år, og så får man en overdådigt blomstrende busk i sensommeren. Sådan nogle planter kan jeg lide.

Jeg kan også godt lide græsser, men jeg har altså svært ved at huske, hvad de hedder. Derfor var jeg også så glad, da den nyeste græs, der står i en krukke på betondækslet i haven

var udstyret med sådan et skilt:

Så kan skiltet gemmes, og hvis nogen spørger til navnet, kan man finde det frem – hvis man husker, hvor man har lagt det. En anden ny plante på pottedækslet er en Millenium prydløg. Det er en ny slags, der blomstrer sent, og som ikke bliver så høj. Meget krukkeegnet.

Vi nærmer os mit maksimale antal billeder for en dag – og jeg skal nå at vande, før jeg kører på arbejde. Der er meget mere, jeg gerne vil vise – udsigtshaven, skovhaven og det lille, nye krukkehjørne, Frøprinsens Rige.

En tur i drivhuset skal vi også. Men der er da heldigvis en dag i morgen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Hjemme i haven”

 1. Dejligt med en rundtur i din have, jeg venter gladeligt på fortsættelsen. Det undrer mig at du skærer Annabelle ned hvert år…hvorfor? Har I ikke rigeligt med plads til at den kan vokse sig stor? Jeg slås lidt med dens lidt tynde grene, men håbede det blev bedre med alderen, har du haft udfordring med det, når nu du skærer tilbage?
  Haveknus fra fru Friis

  Like

  1. Det var netop på grund af de lange, tynde grene, jeg skar den ned første gang. Og den belønnede med at blive dobbelt så stor som året før og med grene, der kan holde blomsterne. Det var Margit fra Bruuns Have, der gav mig tippet. Det gør hun nemlig hvert år.
   Haveknus lige tilbage til dig og frøerne 🙂

   Like

 2. Kære Karen
  Din have må være flot nu med de store hvide farveklatter foran den hvide længe. Især kongelysen er imponerende.
  Jeg vidste ikke, at Annabelle kunne skæres ned. Den er for stor til min have, men jeg mener der er noget med, at den har en lillesøster…. jeg vil give mig til at lede 🙂
  Og så er løget noteret. Jeg forsøgte at lægge nogle sensommerblomstrende prydløg i efteråret i en balje med storkenæb, men i hvert fald den ene sort ser ikke ud til at være begejstret for stedet. Måske for meget skygge. Men dit løg ser også ud til at passe i størrelsen, og så kan jeg da bare udskifte , og prøve om den er bedre 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det var Margit Bruun, der gav mig tippet om at beskære Annabelle. Den er blevet både større og kraftigere af det, så det vil jeg blive ved med. Men en ‘lillesøster’ er der nok bedre plads til hos jer.
   Løgene er nede fra Pedersen – Østjyllands bedste gartneri efter min mening. Jeg havde også købt nogle andre sentblomstrende løg i Bilka, som jeg lagde sidste år, men de blev en meter høje og kun med en lillebitte dup som blomst på toppen, så de gør nu nytte i komposten 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: