Pizza fra haven med squash, rødløg og to slags ost

Hvis du også har squash i haven, har du sikkert mange, og du leder sikkert også altid efter nye opskrifter med squash. Det gør jeg i hver fald…

Her er en opskrift med squash, der blev rigtig god: Pizza med fyld af stegt squash, rødløg og små hvidløgsskiver – alt sammen anbragt på en sprød bund med frisk mozzarella og drysset gavmildt med revet parmesan til sidst.

Man skal bruge:
1 portion pizzadej
2 mellemstore squash – sådan i butiksstørrelse
2 rødløg i tynde skiver
4-5 fed hvidløg i tynde skiver
Olivenolie til stegning
Salt og peber
2 kugler frisk mozzarella
50 g fintrevet parmesan eller grana ost
Lidt skinketern (kan sagtens udelades)

Skær squashene i kvarter på den lange led og fjern kernerne. Skær squashen i tynde skiver – på den korte led. Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Gør det samme med de 4-5 fed hvidløg.

Varm en pande op med rigeligt olivenolie og steg grøntsagerne for god varme i en 10 minutters tid, så de bliver møre (og så en del af væden fordamper – squash er meget våde…) Drys med salt og peber.

Skær mozzarella i tynde skiver og riv parmesanosten.

Bred pizzadejen ud på en bageplade (husk bagepapir!), og fordel mozzarellaskiverne over hele bunden. Fordel derefter grøntsagsblandingen over hele bunden – husk at komme godt ud i hjørnerne. Drys til sidst med skinketern og den revne parmesan og bag pizzaen i cirka en halv time, så osten bliver gylden og bunden sprød.

Det er en enkel pizza af den slags, der hedder en Pizza Bianco – en hvid pizza uden tomat. Den slags pizza smager overraskende godt, men man ser dem sjældent. En anden af samme slags er kartoffelpizza – den skal du også prøve en dag.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.