Blomster og pynt fra Tivoli Frihedens blomsterfestival

Det regner i dag. Solsorten synger, men det regner altså. En glimrende dag til at tænke på blomster og til blomsterprojekter, der kan laves under tag. Håber, du kan finde lidt inspiration her fra Tivoli Frihedens blomsterfestival.

For en blomsterfestival består af blomster. Af ideer og blomster – og blomstrende ideer. Af tanker, der udtrykkes gennem blomster. I går fortalte jeg om haveskuret. I dag handler det om nogle af de andre blomstrende indslag, jeg hæftede mig ved. Fra det rent æstetiske til det mere ideologiske, som man oplever det, når kreative mennesker, der brænder for en sag, får frie hænder.

For eksempel i Katrine Turners inspirationshave ‘Vildskab’. Her er der vild natur i haven. Vild, men alligevel let styret, så det er også er kønt, og plantet til med biodiversitet som formål. I parentes bemærket, var der mange, mange flere bier og svirrefluer i det lillebitte stykke derinde end i resten af havens bede.

Og så var der alle de skønne blomstersammensætninger, man kan suge inspiration fra. Hibiscus – en af mine absolutte yndlinge – i nye sammensætninger.

Hug endelig ideen. Det har jeg gjort. Det er nemlig synd, at hibiscus tit bliver tænkt på som en småhøjtidelig stueplante, når den faktisk godt kan være både romantisk og pjattet. Den gør sig så godt i andre sammenhænge også – især udendørs, hvor den blomstrer frodigt i hele sæsonen.

Der var flot pileflet i kæmpekrukker fra Baugarden Living Art og opstillinger af store, farverige krukkearrangementer. Her er bare ét af dem.

Sjældent har jeg set så lilla en hortensia.

Og i den ellers så køligt professionelle forhal i Hermans er der vild kolonihavestemning med planter i pallerammer – her er hibiscus igen i en skøn, fyldt udgave,

der er enkel og sommerlig bordpynt – endnu en god ide til derhjemme en sommerdag,

og sjove indfald – her er bare et par små smagsprøver – der er meget mere både kønt og sjovt – og tankevækkende.

Der er masser og atter masser at se på i Tivoli Frihedens blomsterfestival. Jeg skal heldigvis derind igen i sommerferien, for der er vist meget, der godt kan tåle gensyn – og helt sikkert også detaljer, jeg ikke fik med i første omgang. Jeg glæder mig allerede.

I morgen vil jeg vise lidt fra Claus Dalbys skønne krukkehave.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Blomster og pynt fra Tivoli Frihedens blomsterfestival”

 1. Kære Karen
  Det er inspirerende billeder, du viser i dag og i de tidligere indlæg 🙂
  Vi skal helt sikkert derind en dag, hvor der ikke er overfyldt.
  Kan hibiscus tåle dansk sommerregn – hvis der altså skulle komme noget?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Her står det muntert ned i stænger, og jeg har hibiscus derude nu. Blomsterne bliver lidt slatne, mens de er våde, men de retter sig, når de tørrer. Hibiscus kan sagtens stå ude, hvis de bare først kommer ud omkring Grundlovsdag. Før den tid er temperatursvingningerne for voldsomme.
   Vi skal også derind igen her i ferien.
   I morgen er det jo, Staudeblomsten har åben have med alle gæsterne. Jeg kører derned på et tidspunkt. Gør du også det, eller ‘har du været der’? Jeg vil spørge min svigerinde og søster, om de har lyst til at tage med – vi ses alligevel i aften, og så er det jo oplagt.
   Kh, Karen
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg må seriøst overveje en hibiscus.
    Jeg springer over staudeblomsten i dag. Der er jo ellers plantesalg, men jeg (haven) klarer ikke flere impulskøb. Jeg skal først have fundet plads til det, der står og venter i potter ;-))))
    God fornøjelse og ‘godt køb’.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: