Vi holder lukket i år

I år holder vi lukket i B&B’en. Der er to grunde til det, og de er begge coronarelaterede.

Turisterne sydfra kommer ikke i år. Hollænderne vil ikke køre i en lind strøm fra Holland til Norge og overnatte hos os på halvvejen, som de plejer. Dem fra USA kommer heller ikke. Og heller ikke englænderne (og gad vide, hvordan det går med dem i fremtiden – med Brexit og alt det der roderi).

Tyskerne kommer faktisk kun sjældent, så de er slet ikke med i ligningen. Generelt vil tyskerne til stranden, og det kan man jo godt forstå, når de ikke har så meget strand selv.

Det ville altså blive en sommer med højst halvt så mange gæster som normalt.

Den anden corona-grund er helt enkel. Kan vi være sikre på, at vores gæster har et fornuftigt forhold til håndsprit og afstand? Det er jo hjemme hos os selv, vi har vores B&B. Det er ikke et hotel, vi tager på arbejde på, vi er der hele tiden.

Og vi vil ikke smittes af en klovn, der ikke har taget de nødvendige forholdsregler og ikke vil aflyse sin ferie på grund af det, han tror, bare er en forkølelse.

Det bliver underligt ikke at have gæster. Vi åbnede i 2004, og der har været gæster – mange gæster – hvert år lige siden.

Vi vil male derovre i vores sommerferie – både ude og inde – og vi vil også lave lidt opdateringer i indretningen. Jeg vil på loppemarkeder og kigge efter B&B-egnede ting. Overvejer også nye gardiner og nye tekstiler i det hele taget.

Og så åbner vi til et brag af en sæson næste år efter påske – hvis alt går vel. Men i år holder vi altså lukket.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Vi holder lukket i år”

 1. Det er fuldt forståeligt. Men godt at I kan bruge det til at renovere – det skal der jo også være plads til ind imellem. Min bedre halvdel har også praktiske planer i sommerferien, og han har sikret sig, at vi nok skal få det gjort, eftersom han allerede har lavet et hul i en af loftspladerne som en del af forberedelserne 😀

  Jeg vidste i øvrigt ikke, at hollænderne tager til Norge – interessant 🙂

  Like

  1. Jamen, så god arbejdssommer 🙂 Det var også en måde at forhindre overspringshandlinger 😀
   Jeg tror, hollænderne har noget med Norge, fordi de selv bor så fladt. Det har virkelig været en rigtig god forretning med dem – og nem. De kommer halvsent, skal have tidlig morgenmad og køre kl. 9 for at nå færgen fra Hirtshals 🙂

   Like

   1. Jotak! 😀 Troede ellers at vi havde fået nok, da vi renoverede kontor i påsken, men nej nej… 😉
    Det giver i øvrigt meget god mening mht. hollænderne. Jeg læste sidste år, at mange belgiere var begyndt at tage til Danmark (de havde massiv hedebølge sidste år), men det kommer jo desværre ikke til at ske i år. Håber at verden er langt mere rejseklar til næste år.

    Like

 2. Undskyld, jeg fandt selv billederne af, hvordan det ser ud nu, under B&B-linket i toppen. Det kan være, du også skal skrive dér, at I renoverer, så der er lukket i år.

  Like

 3. Jeg har helt glemt, hvordan der ser ud nu. Giver du ikke en rundtur, før du begynder at male og skifte noget ud?

  Like

 4. Jeg kan godt forstå, I lukker, men det må blive stille. Det giver plads til andre gøremål, men har du ikke lige sat i stand? – Nå, men jeg skal sandelig ikke fratage dig muligheden af at gå på nye indkøb ;-))))) Jeg glæder mig til at du sikkert viser resultatet.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Hehe – nej. I det rosa værelse er det de gardiner, jeg syede i 2004, der hænger der endnu. De er ved at se lidt afblegede ud. Og i det blå blev det aldrig rigtig godt med de mørkeblå gardiner.
   Sengetøjet er efterhånden også ved at være lidt slidt. Det sker hurtigt, når det bliver vasket 100 gange på en sæson. Og så er der fleeceovertrækket på sofaen i stuen. Det skjuler en 80’er-orange sovesofa. Jeg havde valgt en mørkegrøn, fordi den var holdbar. Men en lysere farve ville pynte, og så dyrt er fleece jo heller ikke. En hurtig gang ny maling ville også pynte inde. Ude ved du jo, at det er stærkt tiltrængt 🙂
   Så der er mange to-do punkter. Men det ser jo ud til, vi får lidt af vores indefrosne feriepenge at gøre godt med.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.