Nu er køerne kommet

I går ved middagstid rumlede en lastbil ned ad bakken, vendte og bakkede til ved leddet ind til engen. Så var køerne ankommet. Fire styks Charolais kvæg – de smukke hvide – ligesom dem vi har haft i de seneste år.

Da bagklappen blev slået ned, og køerne kunne gå ud, gik der alligevel lige lidt, før de vovede sig frem. Det derude var da noget helt andet end det trygge mørke inde i bilen, hvor de havde tilbragt de sidste par timer, og nu lå de lige så godt, og der var stadig hø tilbage. Så hvad havde vi gang i?!?

Men køer er nogle af de mest nysgerrige kræ i verden, og snart kiggede den første forsigtigt ud, trak sig lidt tilbage og kiggede så ud igen.

Derfra gik der ikke længe, før den første klov blev sat på rampen, og et øjeblik efter sprang de alle fire ud i deres nye liv og dansede sig vej ned gennem engen. Den er god nok. Køer danser, når de er glade og får duften af frisk græs i næsen. Yndefuldt er det ikke, og man skal heller ikke stå i vejen for sådan 600 dansende kilo. Men det er helt afgjort glædesdans, og det er sjovt at se.

I går og i dag har de snuset sig rundt langs hegnet og besigtiget arealerne. De har prøvesmagt græsset i engen, oven for skoven og helt nede ved bækken. Om et par dage vil nysgerrigheden også lokke dem op til hegnet ind mod haven, og så kan vi snakke med dem og tage nogle billeder lidt tættere på.

Men indtil da skal de bare tusse rundt og finde sig til rette. Det er nu så hyggeligt med gumlende kræ i engen. De giver landskabet liv.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Nu er køerne kommet”

  1. Det ser så hyggeligt ud! Vi har ikke egne køer, men der går nogle på en mark på den anden side vejen, og vi kan høre de muh’er. Det er jeg ret vild med 🙂

    Like

  2. Ja, det ser hyggeligt ud! Bare af nysgerrighed og fordi vi ikke selv har haft dyr selvom vi har boet på landet, går de altid ude – eller har I også en stald I kan tage dem ind i?

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: