Kristi Himmelfartsferie i sigte

Solen skinner fra en skyfri himmel, æbletræerne blomstrer, kastanjen er på vej, fuglene synger i buske og træer,

og stæreparret i kassen på det store birketræ flyver frem og tilbage med næbbet fuldt af stankelbenlarver til de sultne unger.

Maj er da en fortryllet måned, selvom vejret har drillet os en hel del.

I morgen er det Kristi Himmelfartsdag, og der er mange, mange planer for de fire dage. Georginerne skal ud af potterne i drivhuset og i jorden. Der skal graves skvalderkål op som altid – og de bede, der allerede har fået tur, skal gennemgås for nye skud af den grønne plage.

Køkkenhaven skal startes op. Der skal hentes jord på genbrugspladsen, der skal graves, og der skal plantes. En halv køkkenhave står på spring i drivhuset.

Og så skal vi i kirke for første gang siden marts. Måske. Kirkerne har jo også været lukket siden marts. I morgen åbner de igen.

Men på en helt anden måde. Ikke noget med at rykke sammen på bænkene, så der lige kan være et par stykker mere. Ikke noget med kirkekaffe og en hyggesludder bagefter. Afstand. Det betyder, at der kun bliver plads til 14 – siger og skriver 14 – kirkegængere i Skivholme kirke, hvor vi ellers nemt kan stimle sammen og være en hundrede stykker, når det rigtigt går løs. Normalen, når der ikke er barnedåb eller særlige helligdage, er 30-50.

Derfor: når jeg siger, vi skal i kirke, er det et stort måske. Vi vil i hvert fald ikke tage pladserne fra nogen af de gamle, der har savnet kirken i over to måneder. Måske bliver det bare en tur op til kirken og tilbage igen. Men pyt. Sker det, henter vi hundene og går en tur i skoven,

før vi går hjem og kommer helligdagen i hu med en god frokost og mere havearbejde.

For som der står i det kønne digt af Dorothy Frances Gurney

The kiss of the sun for pardon,
The song of the birds for mirth.
One is nearer God’s heart in a garden
Than anywhere else on earth.

Så frem med lugegaflen.

God Kristi Himmelfartsferie!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Kristi Himmelfartsferie i sigte”

 1. Det er det skønneste vejr i dag. Endelig.
  Og jeg planter. Endelig.
  Jeg håber, jeres kirkegang bliver til noget. Og ellers er en tur i naturen ikke ringe.
  God ferie.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er så dejligt vejr. Vi må nyde det.
   Jeg håber på både kirke og natur i morgen. Åha – jeg sidder med en korrektur, der kræver pauser en gang imellem. Når jeg er færdig, så… men jeg kan simpelthen ikke koncentrere mig så længe om noget så kede… – øh, jeg mener teknisk 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: