Påtvungent driverliv

Nej, det er ikke arbejde hjemmefra, jeg mener med påtvungent driverliv. Det er jo lørdag, og der er ikke koblet op til arbejdet. Det er bare det, at vinden er så strid, og regnbygerne så kolde og våde, at det eneste sted i haven, der er dejligt at være, er i drivhuset.

Det er ikke sådan, at der ikke er andet at lave derude end at nusle planterne i drivhuset. Det er mere det, at trillebøren er ved at lette og flyve ind i næste kirkesogn, at spaden blæser ud af hånden på mig, at håret blæser af, og at det bare er møgelendigt havevejr.

Men heldigvis er der da drivhuset.

Det er godt nok ved at være noget overfyldt, og planerne for weekenden hed da også køkkenhave med meget, meget, meget mere.

Men nej. Små kålplanter, der bliver sat ud i stærk blæst, har ikke mange chancer. Vinden drejer dem rundt og rundt om sig selv, og til sidst knækker de.

Før kålplanter, majs og andet godt er plantet ud, er der ikke plads til plantesække derinde. Derfor venter chili og tomater også tålmodigt i deres potter.  En stor kasse georgineknolde, jeg har fået af min søde nabo Bodil, venter også. Nu er det ellers holdt op med at fryse. Frosten kan slet ikke blive hængende, når det blæser så meget.

Man skal gå meget forsigtigt for ikke at vælte noget. Men der er hyggeligt derinde, når regnen slår mod ruderne. Alligevel vælger jeg nok at spørge de to her, om der kan blive plads til en til og skifter én form for driverliv ud med et andet resten af dagen.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Påtvungent driverliv”

 1. Hej Karen. Åh, det er så hyggeligt at nusse rundt i et drivhus, når det regner, men jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at kunne komme i køkkenhaven. Her i Spanien har manden i huset hygget sig med at så tomatplanter i år. De spirede godt, så nu har han vel plantet 60 tomatplanter ud i køkkenhaven. Menuen kommer vist til at stå på tomat salat nogle gange i sommerens løb. Jeg er sikker på, at der lige er en ekstra plads til dig i sofaen. God hygge lørdag eftermiddag.

  Like

  1. Der er bare ikke noget bedre end tomater, der har fået lov at modne i solen udendørs. Alle grøntsager sydpå smager af mere. Men 60 tomatplanter lyder som om, at der ikke bare skal spises tomatsalat, men også laves tomatsovs til fryseren til hele vinteren 🙂

   Like

 2. Kære Karen
  Du får max glæde af drivhuset i disse dage. Jeg troede ellers også, at jeg skulle plante mine små tagetes ud, men nææææh, det må vente.
  Jeg er sikker på at hundene hellere end gerne laver plads til en til 🙂 Det oser af lørdagshygge.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er så dejligt at have et drivhus at gå ind i, når vejret bare driller, som det gør. Og varme hunde at putte sig med i en let behåret sofa. Mon ikke bare det bliver sådan et vejr, fordi en misundelig vejrgud ikke kan unde æbletræerne deres 15 minutes of fame?
   Kh, Karen

   Like

 3. Så er der vejrskifte. Her i Nuuk har vi fået det skønneste forårsvejr med skyfri blå himmel og spejlblank hav. Snedyngere bliver mindre dag for dag, det er dejligt.
  Det må være skønt med drivhus, så man stadig kan gå og pusle om de skønne planter. Jeg har ønsket mig et lille drivhus til næste år, når jeg fylder halvrundt. Jeg glæder mig allerede til at dyrke egne tomater, chili, basilikum og agurker.
  Indtil vi kan rejse igen, sandsynligvis først i sensommeren, nyder vi det flotte vejr og kan også have blomster i krukker på terassen og arktiske planter i småbede. Så tager vi på fisketure og senere på jagt i fjorden.
  God lørdag.
  Kaalat

  Like

  1. Det lyder da så dejligt med sommer i Grønland. De små arktiske planter passer bedre til landet end store pelargonier 🙂 Og den blå fjord, lyden af vand om båden og en fisk med hjem til aftensmaden – rigtig skønt.
   Så må vi håbe, I kan komme til jeres sommerhus i Danmark senere på året. Det er ved at være lidt træls med de lukkede grænser…

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: