Et rullebrød med skinke, ost og salsa

To opskrifter indenfor en uge? Hun er vist ved at blive så vant  til ‘sammen-hver-for-sig’ indkøbsturene, at fantasien alligevel sætter små, forsigtige skud? Denne gang er det et rullebrød med skinke, ost og salsa.

Lavet af det, der nu var i skab og køleskab, så vi kunne få lidt lækkert til et glas vin, da vi kom hjem fra 4. maj ringningen mandag aften. Det er bare først nu, jeg har fået skrevet opskriften ned.

Jeg har tidligere lavet rullebrød, men jeg har været ked af, at dejen blev for dominerende, så man skulle lede igennem en masse brød for at finde det gode fyld. Det problem løste jeg ved denne gang at bruge den samme dej, som jeg bruger til pirogger. Den hæver ikke så voldsomt, og den er ret let at styre.

Til dejen skal man bruge:
25 g gær
2 dl lunt vand
2 spsk olie
1 æg
1 tsk salt
6-7 dl hvedemel
1 æg til pensling

Til fyldet skal man bruge:
100 – 150 g revet ost
Ca. 100 g store skiver skinke – en pakke skinkeskiver
Salsa – brug den, du bedst kan lide. Vi havde en rest i køleskabet.
1 spsk Maizena

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, æg, salt og 6 dl mel – ælt godt og tilføj mere mel, hvis dejen er for klistret. Den skal være håndterbar. Lad den hæve i en times tid.

Rul den nu ud til en rektangel på et meldrysset bord. I en størrelse, der passer til din største brødform.

Rør Maizena ud i salsaen – det holder den inde i brødet. Fordel halvdelen af den revne ost på dejen – lad ikke fyldet gå helt ud til en øverste kant. Dæk med skinkeskiver og dryp salsa over. Slut med resten af osten.

Rul nu dejen sammen til en roulade, klem kanterne godt sammen og lemp den over i din brødform. Lad brødet efterhæve en halv times tid og bag det på 200 grader i ca. 40 minutter.

Smager rigtig godt til et glas vin, som man ærligt og redeligt har fortjent, når man har ringet med kirkeklokken i en time. Rester – hvis der bliver nogen – kan lunes i ovnen (eller i vaffeljernet med paninipladerne) dagen efter.

God Store Bededag!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et rullebrød med skinke, ost og salsa”

 1. Hvordan i alverden finder du på det?
  Det lyder lækkert som et madkursvbrød eller et, der kan spises i bilen, når vi er på langfart.
  Eller til aftendrinken i solens sidste stråler øverst i haven.

  Like

  1. 🙂 Det er lige præcis sådan et brød. Vi fik Rollbrot i Tyskland for nogle år siden, og jeg har prøvet at gøre dem kunsten efter. Madinspiration får man meget af, når man rejser lidt – eller spiser ude – eller går på indkøb og drysser lidt rundt i butikkerne. Glæder mig til at gøre det igen 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: