Kryddersmør med kapers og løg

Kryddersmør med kapers og løg er noget så lækkert til fisk. Det fik vi i går til skindstegt kulmule, og har du aldrig tænkt på kryddersmør som andet end hvidløgssmør, skal du kigge med her.

Det er uhyre simpelt at lave ligesom alle andre slags kryddersmør. Man skal bare lige hitte på det først.

Til sådan en rulle, som du ser på billedet, skal du bruge:
50 g blødt smør
1 spsk hakkede kapers
1 spsk finthakket rødløg
1 tsk sennep

Smør er næsten umuligt at røre noget i, hvis det er hårdt, så tag det frem i god tid – eller skær det i tern og giv det 7 sekunder i mikroovnen. Det gør jeg som oftest, fordi jeg har glemt at tage smørret frem – eller først finder på at lave det i sidste øjeblik.

Hak kapers groft med en kniv, så smagen kan slippe ud, hak løget fint og rør det i smørret sammen med en teskefuld sennep. Form en rulle ved hjælp af et stykke madpapir og læg rullen i fryseren i en halv times tid. Så er konsistensen helt perfekt.

Vi fik det som sagt til skindstegt kulmule, og vi fik nye kartofler fra Mallorca og italienske asparges til.

Det er ikke ligefrem Køb Dansk, men det er da EU, og da EU også  har sine problemer, var det indkøb ret let at retfærdiggøre. Nærmest som den er hjælpepakke til Sydeuropa, de snakker så meget om? Nye danske kartofler og asparges kan vi jo slet ikke regne med endnu, og lokalpatriotismen må vente en stund.

Før vi begyndte at abonnere på en fiskepakke, snakkede vi tit om, at vi fik for lidt fisk. Ofte indeholder pakken en form for filetteret fisk og ofte med skind, så vi får en del skindstegt fisk. Kulmule, ørred, laks…

Det er slet ikke så ringe. Men til skindstegt fisk mangler der tit lidt ‘sovs’ af en slags. Og her er kryddersmørret hurtigt og nemt tilbehør, der lige løfter det hele et lille nøk.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.