En blomstrende bagvæg i drivhuset

Hvert år har jeg en slyngplante af en art til at vokse bagerst i drivhuset, hvor den i løbet af sæsonen næsten kan dække bagvæggen.

Det har været sommerfuglekarse, og det har med meget stort held været rosenslynger, der holdt helt til jul. I år bliver det en dipladenia, der får jobbet.

En dipladenia med sart rosa, næsten hvide, blomster. (Pindsvinet i potten? Det har min dygtige svigerinde lavet på et glaskursus – den bor der hele året.)

Den er ikke så stor endnu. Er kun lige kommet hjem og har fået en større potte. Jeg ved, den er en ivrig klatrer, og i løbet af sommeren vil den forhåbentlig få godt fat i det lille, grønne espalier og de snore, jeg vil spænde ud til den.

Dipladenia er en rigtig drivhus/udestue/pavillon plante. Den er lidt sart overfor kolde temperaturer, men passer man på den, belønner den med rig blomstring og store blomster.

Jeg har i forvejen en dipladenia med røde blomster, der efterhånden er fire år gammel. Den overvintrer i B&B’en, hvor der er varme på, men kun til husbehov. Det går fint, men den skal holdes til. Den sender masser af lange nye skud og grene ud, og de griber fat i alt og snor sig om resten på en lidt for aggressiv måde for en indeplante. Den kommer ud i pavillonen nu, hvor det ser ud til, at nattefrosten er på retur.

Jeg kan så godt lide ordet dipladenia. Det ruller fornøjet af tungespidsen. Det bliver en daglig glæde at følge den i de næste måneder.

God søndag.

PS: Den er selvfølgelig fra et dansk gartneri, som vi skal støtte så meget, vi kan i den her tid, hvis vi også næste år vil have sunde, danske planter i hus og have.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En blomstrende bagvæg i drivhuset”

 1. Dejlige blomster i drivhuset, jeg glæder mig til at få fingrene i jorden. Foråret, forsommeren og sensommeren er efter min mening smukkest i DK. Har læst og studeret mange år i DK og er uddannet i Aarhus forøvrigt fra institut v. Aarhus Universitet, hvor du vist har tilknytning til jobmæssigt.
  Sneen smelter hurtigt nu, foråret er kommet til Nuuk. Samfundet åbner op, dog er der flyforbud til at fra landet indtil videre. Måske kan vi først komme af sted august eller september, så må vi nyde den storsåede natur her med sejlture i fjorden.
  God søndag.
  Fra din nanesøster Kaalat

  Like

  1. Det er nok heller ikke så tosset med den storslåede, grønlandske natur. Og en sejltur på blåt vand med bjerge i baggrunden? Det kunne jeg godt holde ud.
   Jeg arbejder på Institut for Geoscience – i Hydrogeofysikgruppen – og det er et helt fint sted at være.
   Håber, grænserne snart åbnes igen. Tænk også på alle de stakler, der lever 100% af turisme…
   Rigtig god mandag, Kaalat!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: