Ikke meget nyt på madfronten for tiden – og dog…

I de seneste uger er det gået op for mig, hvor meget ny inspiration, jeg finder, når jeg går og snuser lidt i grøntafdelingen eller kører i forskellige supermarkeder på vejen hjem fra arbejde.

Det gør jeg ikke lige nu. Jeg køber ind en gang om ugen (og henter det, jeg har glemt i vores meget lille Dagli’ Brugsen) efter en form for plan, og det giver bare ikke så meget ny inspiration.

Jeg kigger i fryseren, vælger kød og laver indkøbsseddel efter, hvad vi mangler for at lave interessant tilbehør, og hvad der mangler af mel, køkkenrulle og den slags nødvendige, men ret kedelige indkøb.

Heldigvis har jeg et stort repertoire af retter på lager, og de fleste af dem ligger her på bloggen. (Kig i kategorierne i højre side på computerskærmbilledet eller nedenunder på telefonen.) Både til inspiration for andre og som huskeliste for mig selv. Jeg slår tit op mine egne opskrifter, når jeg skal lave et eller andet, hvor der er gået lang tid siden sidst.

Man tror, man kan huske, hvordan man gjorde, og det kan man da som regel også – i hvert fald, når det er klassikere, som man ofte vender tilbage til.

Men de mere specielle ting som majsfritter, fisketacos med fersken, thaisuppe eller cookies med citron og hvid chokolade? Der er det rart at kunne slå op igen.

Jeg håber, du også bruger opskrifterne – enten som opskrifter eller til inspiration. Med opskrifter i baglommen, er det nemt at lave indkøbsseddel og få god mad – også i hverdagen.

Mine opskrifter er alle beregnet til at kunne laves i et helt almindeligt køkken uden dyre maskiner, og de er som regel også hurtige og nemme at gå til. Det er lidt af et princip. Mad skal være god og interessant – også på en hverdag, men især her i foråret trækker haven mere. Det hele sker så hurtigt derude nu, og jeg sværger på, at kastanjen er sprunget mere ud, mens jeg har siddet her ved computeren og tænkt over, hvad vi skal have i aften.

Det bliver i øvrigt en entrecote bøf fra sidst års charolaiser med nye Mallorca kartofler, kryddersmør med hvidløg, løg og krydderurter og en grøn salat med sennepsdressing. Det er jo lørdag.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Ikke meget nyt på madfronten for tiden – og dog…”

 1. Dine opskrifter er netop lækre og simple i ordets allerbedste forstand. Og er et hit her i mit køkken 🙂
  Kh Lisbeth
  PS jeg er lettet over, at I også får baked beans og pølser en gang i mellem 🙂

  Like

  1. Tak, Lisbeth 🙂 Baked beans, pølser og spejlæg er bare godt, synes vi begge to. Og det tager kun fem minutter, hvilket er også er godt, når vi begge skal noget om aftenen. Det er efterhånden sådan, at når hundene lugter pølser, hænger de med mulen, fordi de ved, vi går. Men en pølseende kan gøre kål på sorgen 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.