Skyggebedet tager form

En ny anemone er flyttet ind hos os. Den hedder Robinsoniana, og den er noget af det yndigste  med sine lyslilla blomster.

Anemoner kan godt lide at bo i vores skovhave, så jeg glæder mig til at se den vokse og brede sig, ligesom jeg glæder mig til at se alle de andre nye stauder vokse og brede sig. Jeg valgte det billede at indlede med, fordi det er pænt. Resten ikke ser nær så godt ud endnu. Det indrømmer jeg blankt. Det første billede må gerne være pænt. Det må de andre også, men i dag viser de mere potentiale end noget andet.

I weekenden gravede og gravede og gravede jeg skvalderkål op – de sad godt fast, for der var en filtet måtte af rødder fra kristtornen, der skulle gennembrydes først. Men det gik – uden brækket greb, spade eller ryg.

Tirsdag aften blev der plantet. Først blev potterne stillet op og flyttet rundt på et par gange.

Så blev der plantet. Tre slags storkenæb. Geranium nodosum ‘Silverwood’, Geranium phaeum ‘Lisa’ – den har lyse tegninger i midten af bladene i stedet for de sædvanlige mørke hos phaeum, og Geranium macrorrhizum ‘White Ness’.

Et par staudedigitalis, baltisk persille og vedvarende måneskulpe – staude-judaspenge og skovmærke. Masser af skovmærke.

Nu mangler der kun en mahoniebusk, nogle taks – model hækplante – og så lidt mere gravearbejde. Det sidste stykke skal også renses for skvalderkål og vorterod, og så skal bedet kantes.

Den skålformede krukke til at stille på dækslet mangler også endnu. Jeg har endnu ikke været i Billigblomst, hvor der ellers næsten må være en, der egner sig. Det har jo et par haller fyldt med krukker, så mon ikke?

Det ser så bart ud sådan en bed, der lige et plantet til. Men ligesom vores største ahorn i haven – den ud mod vejen – der kun lige er ved at springe ud nu, men snart vil lukke helt af over skovhaven,

vil de små stauder vokse op, blive store og brede sig i løbet af sommeren. Det er jo kun april endnu.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Skyggebedet tager form”

 1. Det er spændende ting, du har besluttet dig for, og det bliver godt med en busk, også. Jeg glæder mig til at se det gro til.
  Vi har et dæksel på gårdspladsen. Der står en stor flad krukke – det fungerer fint. Hvad skal du have i din? Hostaer???
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg ved ikke med hosta, for der er jo ikke noget om vinteren, og sådan en stor, flad og tom krukke er ikke så spændende… Men det kunne nu være fint med de helt lyse hosta i. Jeg har en af dem i en krukke nu – white feather hedder den vist nok.
   Jeg ville ønske, alle planterne ville vokse NU 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: