Sikken blæst

Sikken blæst. Vinden er i nordvest, og den er bidende kold. Dagens haveprojekter er stillet lidt i bero, for det er for koldt til at ligge med rumpen i vejret og lugegaflen i hånden. Lige den nordlige vinkel er der ingen læ for i haven.

Det ser ellers så dejligt og forårsagtigt ud med fuld sol og blå himmel. Claus Dalby tulipanerne er sprunget ud i det lille højbed ved pavillonen,

og det grønnes op ad vejen.

Men koldt er det. Vi kan finde lidt læ oppe på marken i ly af hegnet. Det er der, jeg har gået med hundene i dag. Men ellers må der blive ryddet op og vasket tøj – det er glimrende vejr til at tørre tøj på snoren.

I morgen starter hverdagen igen. Hvis man da kan tale om hverdag for tiden.  Jeg håber nu, det bliver snart, at frisørerne og alle de andre små selvstændige kan få en chance til at rette op på skaderne fra de her uger. At folk kan komme til kiropraktor og tandlæge igen og i det hele taget, at tingene normaliseres bare lidt mere.

God anden påskedag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Sikken blæst”

 1. Glemte ville spørge dig den lille blomst der hedder primula hedder den ikke også noget andet på dansk. Ja fordi jeg ikke kan komme i tanke om det .

  Like

 2. Jeg holder meget af at sidde og læse på min altan men i dag fandt jeg hurtig ind igen der var ikke lunt der ude. Nej så er der mere hyggeligt inde i varmen.

  Like

 3. Uh, jeg har lige været ude at luge i nogle mikrosmå hortensia, der var ved at drukne i græs. Men det er godt nok koldt derude. Nu sidder jeg i sofaen med en kop te, og det virker mere rigtigt 🙂
  Kh Nana

  Like

 4. Ja for søren, hvor er det blæsende. Vi tog frokosten (og dine squashmuffins) med til Kalø og sad i bilen. Man kunne nu sagtens sidde ude bag et blomstrende slåenhegn. Der var et par stykker der sad i bare arme. Det var ret godt og masser af læ.
  Men ellers gider jeg heller ikke gå i haven i dag. Jeg når det nok.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Der er så dejligt ved Kalø – men jeg kan forestille mig, at gåturen ud til ruinen ville have været lidt kold i går 🙂 Og så kom aftenen med helt vindstille og stjerner så klare, som man sjældent ser dem. Mon det er den manglende forurening, der får Venus til at lyse så klart?
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: