Endnu en påsketradition: rent drivhus

Det er næsten altid i påsken, vores drivhus bliver gjort rent. Sådan er det også i år. Endelig en ting, der ikke er forandret.

Det er et smadder for at sige det rent ud. Først skal alting tages ud. Det går den første time med. Det er ufatteligt, hvor meget jeg får proppet ind i det hus hvert år. Måske er det også, fordi drivhuset fungerer som vinteropbevaring af en masse ting og sager – terrakottafigurer, der ikke er glade for frost, tomme krukker og potter, plantejord o.s.v.

Så skal der vaskes. Brun sæbe, børster og klude – og i år også en mirakelsvamp. Den tager det skidt, der sidder godt fast ret hurtigt. Så en grundig tur med den lille højtryksrenser.

Og til sidst skal det hele skylles af med vandslangen. Højtryksrenseren får nemlig hvirvlet en masse skidt op på taget.

Det er et heldagsprojekt, men det skal til, og det er så dejligt, når det er gjort, og alting er kommet tilbage på plads. I år har jeg købt tre små metalreoler hos Ikea – klik og hent. Det virkede rigtigt godt og tog faktisk kortere tid end en almindelig ‘smuttur’ i Ikea… Reolerne blev samlet onsdag aften – føj for en masse skruer – og de passer lige ind.

Der er plads til potter og diverse på hylderne, og så kan den øverste hylde bruges til pynt. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker pynt i drivhuset.

Reolerne har også givet meget bedre plads på det lille arbejdsbord.

Nu er drivhuset klar til sommeren. Potterne er stillet tilbage på forpladsen – det varer ikke længe, før der er farvestrålende tulipaner at beundre, hver gang vi går ud og ind.

Og så kan vi gå videre med påsken. Langfredag i dag – den stille dag i påsken. Mine muskler siger også, at en stille dag nok er helt ok. I morgen går det løs igen – min arbejdsseddel for haven mangler et par hundrede punkter endnu – cirka…

God langfredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Endnu en påsketradition: rent drivhus”

 1. Hej Karen! Har lige læst og nydt dit indlæg om drivhus. De stålreoler fra Ikea, du omtaler, er det model Hyllis? De bedste hilsener og fortsat god påske Elsebeth

  Like

  1. Hej Elsebeth,
   Ja, lige præcis. Den lille model Hyllis til 69 kroner. Det er rørende billigt, og de er nemme at samle. Et lille fif – start med at sætte første skrue i den midterste hylde. Det stabiliserer lidt, så det er nemmere med øverste og nederste 🙂
   Rigtig god påske til dig også.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Åh, hvor ser det hyggeligt ud, Karen! Vi går og drømmer om (og sparer sammen til) drivhus. Vi får næppe nogensinde råd til et drivhus på 20 m2 med plads til spisebord, men vi er også bange for at købe et drivhus, der simpelt hen bliver for lille til, at det er sjovt. Jeg husker jeres som havende en fin størrelse. Kan du huske hvor stort det er?
  God langfredag til jer i Skivholme. En stille dag i en (når man regner havearbejdet fra) stille påske.
  Kh Nana

  Like

  1. Tænk på alle de ruder, der skal vaskes, hvis drivhuset er på 20 m2 – uha. Og alt det, der kan samle sig der i løbet af vinteren, som skal bæres ud. Drømme har ofte en bagside 🙂 Vores drivhus er ifølge Per på ca. 10 m2 – altså lige det halve, og de kan fås i den størrelse til en fornuftig pris, når man køber dem i efteråret.
   Rigtig god påske – nu er der kun de glade helligdage tilbage 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.