Påskens farver

Farver betyder så meget for, hvordan vi har det. Sort for sorg, rød for kærlighed, hvid for lethed, grøn for forår og vækst, orange for efterår og så videre.

For mig er påskens farver allermest gul og grøn – som en påskelilje. Her er der påske på min mormors gamle lakbakke.

Men også lilla hører påsketiden til – og såmænd også de andre pastelfarver. Alle de farver og alt det, der signalerer lys og forår. Gule blomster, farvede æg og lysegrønne grene.

I haven er der små tuer af lyslilla lærkespore alle vegne. De kommer helt af sig selv, og de går deres vej igen kort tid efter afblomstringen. De hører også årstiden til.

Inde har jeg anskaffet en gul calla. Den er ikke en traditionel påskeblomst som sådan, men farven er ren påskeliljegul, og de er flotte og skulpturelle planter, der holder længe.

Den står i vindueskarmen ud mod drivhuset og skrænten sammen med de dansende gæs og en lille skål med farvede æg.

Pletterne i luften i gåsekransen giver lethed – jeg elsker pletter i luften. De har det bedst ude og er vinterhårdføre, men inde kan de sagtens holde lidt, hvis de kun er på ferie i stuen.

Nu mangler jeg bare at hænge porcelænsæggene op, så er det virkelig påske.

I kirkeårets farver – de liturgiske farver, som de hedder – er påskens farve hvid. Der betyder hvid glæde, renhed og hellighed. Jeg kan godt lide, at man markerer årstider og helligdage med bestemte farver. De er med til at skabe netop den stemning, der hører årstiden til.

God onsdag før påske.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Påskens farver”

  1. Ja vi skal pynte op og glædes over foråret. Selvom vi også bare er os to i påsken er her pyntet op med lam, kyllinger og æg hængt på grene i stuen. Netop nu trænger vi til at noget er som det plejer og jeg bliver glad for alle mine pæne påsketing. God påske til jer i Skivholme

    Like

Der er lukket for kommentarer.