Glas skal skinne i forårssolen

I dag har husbonden vasket stuevinduerne, og jeg har vasket træværket. Lige fra morgenstunden, før der kommer sol på. For vindueskarmene skal påskepyntes, og så skal vinduerne også skinne.

Det er endnu et tilfælde af det der med, at man altid skal noget først. Før man kan plante, skal man luge. Før man kan male, skal der dækkes af. Før man kan vaske drivhuset, skal der ryddes op og ud.

Drivhuset skal vaskes her i påsken, og det er virkelig en hade-opgave. Men det bliver så fint, når det er gjort. Jeg har købt nye metalreoler til drivhuset, og de kan hentes på onsdag – klik og hent i Ikea.

De skal hentes mellem 14 og 16 – man får en tid til afhentning – og så skal de samles. Jeg ved godt, hvor lang tid det kan tage at samle Ikea møbler, selvom det ser så enkelt ud, og jeg vil ikke være for meget tidsoptimist.

Vasker jeg onsdag, skal jeg samle reoler sidst på dagen og derefter bære alting ind igen. Det orker jeg simpelthen ikke. Det bliver derfor først torsdag, når reolerne er samlet og klar, jeg vil tømme drivhuset helt, vaske og pjaske og ende med det fineste drivhus, hvor alting nu får sin rette plads. Det bliver godt – når det er overstået. Og er et rent drivhus ikke en god måde at fejre Skærtorsdag? Jeg synes det, for skær betyder jo nu engang ren.

Men nu er det tid til at hænge æg op i stuen med de rene ruder, støvsuge og skifte tæppe i sofaen, hvis jeg ellers kan flytte hundene,

og så er det havetid. Det er slet ikke så tosset med påskeferie…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Glas skal skinne i forårssolen”

 1. Du har vel et par godt lange gummihandsker, som man kan krænge ned? Så kan man lave en lille tagrende til at tage det værste, så det ikke sejler ned ad armen, når man holder den oppe for at tage de øvre ruder..

  Like

 2. Suk. Pudse vinduer. Jeg burde. Men jeg ser dem ikke, hvis det er sol og godt vejr, for så er jeg ude, og tænker ikke på det.
  Sol og kulde derimod…. men så er det for koldt at pudse vinduer.
  Om ikke ret længe løber jeg tør for bortforklaringer.
  Nypudsede ruder må der vist til. Du har ret. De trænger fælt.
  I morgen måske ;-)))))
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: