Gåture mod hjemmearbejdsryg og coronakilo

Jeg går ture for tiden. Ikke kun hundeture, men Karen-ture helt for mig selv. Hjemmearbejde på en knap så god stol som arbejdsstolen er skidt for ryggen. Hyggelakridser er skidte for taljemålet. Så jeg går omkring tre kvarter hver dag – enten til Borum eller op til kirken – lige knap 5 km – overkommeligt, men opfriskende og nok til at minde blodet om, at det skal rundt i kroppen.

Og hvor er det en dejlig tid at gå tur, kigge på foråret og se, hvordan alt vokser dag for dag.

Sådan en formiddag er der stille på vejene. De fleste dage møder jeg ikke en anden levende sjæl.

Jeg hører fuglene, ser musvågen eller glenten sejle højt over mig, ser et par harer rende om kap og hører dieselmotorernes dunken fra der, hvor de er i gang med forårssåningen, nu hvor det endelig er blevet tørt nok til at køre på markerne.

Når man går, er der tid til at lægge mærke til detaljerne. En anemone, der har slået sig ned i en gammel træstub,

og de små vandfald i bækken, som man hører lang tid før, man ser dem.

Af og til sker det, jeg møder nogen, der også er ude at gå tur. Vi holder en respektfuld afstand og snakker lidt, og så går vi videre.

Det er godt for både sjælen og kroppen.

Hjemme igen er der to, der også gerne vil ud. Vi kan bare gå ud på vores egne marker. Ingen trafik og masser af plads.

Det er dejligt – rigtig dejligt. Nu er det, jeg tænker, hvordan får man de gode nye vaner med ind i hverdagen, når coronatiden er overstået? Det kommer til at kræve planlægning. Jeg er god til planlægning. Men hvor jeg dog nyder, at kunne tage det lidt løsere med planlægningen lige nu og alligevel nå det hele.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Gåture mod hjemmearbejdsryg og coronakilo”

 1. Kære Karen. Du skulle købe en god kontorstol, så sidder du måske bedre. God dag til dig. Knus Inger.

  Like

  1. Det har du da så fuldstændig ret i, Inger. Jeg har bare sådan en pæn fletkontorstol fra IKEA, og den er god nok til en enkelt dag hjemme i ny og næ. Men ikke til tre uger…
   Knus, Karen

   Like

 2. Udover at krakrydser er skadelige for Hoftemålet er de også skadelige for blodtrykket go gåture kære Karen
  Æ Hansi

  Liked by 1 person

 3. Hej Karen,
  hvor var det dog en lettelse at læse dig igen efter et par dages tavshed, man bliver jo let bekymret i disse tider. Jeg ønsker dig nogle gode spadsereture både med og uden hunde. Her er det faktisk hundekoldt (ha ha) med stiv kuling fra nord -øst, men foråret er faktisk ligeglad og de fleste frugttræer står i blomst et opløftende syn i disse ellers triste tider.
  Kh og pas godt på dig selv fra Helene

  Like

  1. Hej Helene,
   Jeg er nok en af dem i mindst fare for at blive syg. Jeg har altid haft et rigtig godt helbred og ikke været særlig modtagelig for de sædvanlige influenzarunder, og så bor vi jo altså også godt, når det gælder om at holde os væk fra en masse mennesker. Ja, det er hundekoldt med den vind. Marts og april er lunefulde, men dejlige måneder.
   Kh og i lige måde, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.