Ud i verden med computer, tablet og telefon

Hvis man er en af de mange, der sidder alene og føler sig isoleret fra venner og familie lige nu, og man egentlig synes, det hele er lidt trist, kan jeg som modgift anbefale en opdagelsesrejse eller et spændende museumsbesøg.

Det kan nemlig godt blive for meget med al den grublen, og man kan let komme til at trænge til at se noget nyt, noget andet eller måske bare et sted, hvor man har været engang eller måske længe gerne har villet se.

På computeren kan man blandt andet besøge nogle af de mest fantastiske amerikanske nationalparker. Ja, man kan direkte gå tur i nogle af dem. Blandt andet her i Arches National Park, hvor vi var sidste sommer (36 graders varme – rædsomt, men meget, meget flot!)

Listen over de amerikanske nationalparker, man kan besøge virtuelt, kan du finde i artiklen her i Insider.com.

Og hvis du hellere vil en tur på museum? Så er der også masser af muligheder på nettet. Gå ind på https://artsandculture.google.com/ Der kan du vælge at besøge museer og meget andet fra hele verden. Det er en blanding af billeder og street view, og man kan gå rundt på gangene og fra sal til sal.

Du kan tage på de verdenskendte udenlandske museer, men også på danske museer som Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet eller måske et museum, du slet ikke kender? Klik på knappen Nearby (der, hvor jeg har sat en pil)

og giv Google tilladelse til at finde din placering. Så dukker der en alenlang liste op.

Du kan nu vælge et museum og gå en tur rundt på det med knapperne – og det er rigtig sjovt. Næste gang nogle nævner Guggenheim i Bilbao, kan du henkastet sige, at der var du i torsdags…

Hvis du hellere vil se en film – eller tre afsnit af en serie i træk, er der masser af muligheder på dr.dk, eller på TV2 Play. Det sidste skal du betale for, men dr.dk har du betalt for. Vi har set nogle af de skønne naturprogrammer om verdens store floder og bjerge på dr.dk i ugens løb.

Også bibliotekernes Filmstriben er en mulighed. Der er mange forskellige slags film, du kan hoppe ind i og glemme coronadagligdagen en times tid eller to.

Vil du gerne læse bøger, men er træt af dem, du har i reolen, kan du, nu hvor bibliotekerne har lukket, downloade e-bøger og læse dem på din tablet i sofaen eller på skærmen på din computer. En tablet er altså en god ting at have, og den behøver ikke være voldsomt dyr. En tablet kan man nemlig tage med i seng, ligesom man kan med en bog.

ereolen kan du finde mange bøger, du ikke skal betale for. Der er også lydbøger, du kan høre på din telefon.

Hos blandt andet Saxo og Amazon kan du købe e-bøger.

Der er altså masser af spændende ting at hente. Ting, der kan muntre lidt op i isolationen. Det her er måske selvfølger for mange, men lige så mange ved faktisk ikke, hvor mange muligheder der er på nettet – eller hvordan man bruger dem.

Derfor dette lidt atypiske indlæg.

Selvfølgelig kan du bruge meget af den lyse tid i haven, hvis du har en. Den trænger sikkert til opmærksomhed efter vinteren. Men det bliver jo mørkt relativt tidligt endnu. Og selvfølgelig kan du også ringe til din familie og dine venner.

Men når røret er lagt på, og der bliver stille i huset igen (bortset fra nye tal om sygdom og død og en alvorlig statsminister i fjernsynet), kan en lille rejse ud i verden – og ud af sig selv – gøre underværker for humøret.

Et godt humør styrker immunforsvaret.

Har du fundet andre spændende ting på nettet? Så fortæl det endelig i en kommentar – og del gerne linket til dette indlæg med din mor, din bedstemor eller din veninde, der på grund af smittefaren må holde sig hjemme og alene.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: