Udsæt aldrig… en historie med en klar morale

Lørdag var vejret det skønneste, det har været endnu i år. Morgenfrost, sol og løfter om en strålende dag, hvor der virkelig kunne udrettes noget.

Der skulle bare lige støvsuges, mens husbonden havde kræene med til hundetræning, og så skulle jeg ud.

Jeg fik støvsuget et par ton hundehår og vasket mudder af de steder, hvor der ikke bør være mudder, men hvor der ofte er mudder, når man deler hus med et par hunde. Mens jeg var ved at lægge tæppet i sofaen igen, gav det et jaw i lænden. Hekseskud. Siden har jeg humpet rundt, taget piller og siddet med isposer. Så på trods af dejligt vejr, kølig blå himmel og lysende sol, fik jeg ikke udrettet noget som  helst.

Og hvad kan man lære af det? Jo, det er ganske klart: Vælg aldrig at støvsuge, før du går i haven. Aldrig. Nullermændene må holde fest under sofaen, hvis solen skinner på en lørdag.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Udsæt aldrig… en historie med en klar morale”

 1. Åh din stakkel, den slags kommer bare altid på tværs. Hvis man overhovedet kan sige det, i disse tider… Ønsker dig rigtig god bedring.

  Like

  1. Tak 🙂 Ja, det er sjældent den slags kommer belejligt. Som Storm P. sagde det: Hvad synes du om verdenssituationen? og svaret var: Ved ikke, har fået en flue i øjet 🙂 Men det kan vel heller ikke være sådan, at det hele skal handle om corona. Vi ender med at blive bims i låget, hvis vi kun fokuserer på det.

   Like

 2. Hej Karen.
  God morale. Lad nullermændene i fred og nyd det gode vejr. Nullermændene løber ingen steder. De skal nok ligge pænt og vente, til du er klar med støvsugeren. Ønsker dig rigtig god bedring og en god dag.

  Like

 3. Ja, af det kan man lære, at man altid skal vente med rengøringen til sidst 😉
  God bedring! Det er ikke spor sjovt at have ondt i ryggen!
  Kh Nana

  Like

 4. Åh nej! Sikke noget skidt. Jeg kender alt for godt til rygsmerter. Håber du snart bliver frisk igen.
  Jeg gjorde faktisk lige præcis som du foreslår 🙂
  Mine rengøringsplaner blev droppet og jeg gik i haven og fik slået græsset og klippet lidt roser. Det var en lise for sjælen.
  Lad os håbe at foråret snart bryder rigtigt igennem.
  Rigtig god bedring
  Knus Vibeke

  Like

  1. Tak, Vibeke. Ja, rygsmerter er jo en folkesygdom. Et hekseskud går heldigvis over med tiden. Jeg laver en masse stræk og prøver at få rejst mig fra computeren, selvom jeg skal arbejde hjemmefra 🙂
   Knus, Karen

   Like

 5. Stakkels dig, man bliver bare så “lille”, når det sker. Jeg har også prøvet noget lignende – det var dog under rengøring før vi skulle have gæster for en 25-30 år siden. Og fra det lille “knæk” kan man ikke meget andet en at sige “piv-piv”. Mandag morgen var jeg hos lægen 👨‍⚕️ og fik en blokade. Det hjalp. Men om de gør det idag ved jeg ikke. Jeg håber du snart får det bedre 👍. Og ja lad Bare nuller mændene boltre sig under sofaen og gå i haven når solen skinner, det giver positiv energi 😃😃. Og en lille kommentar, hvorfor gør vi egentlig rent inden der kommer gæster – det er egentlig bagefter der er mere behov for rengøringen.

  Like

  1. Tak, Birgitte. Ja, netop. Piv-piv 🙂 Og samtidig kan man ikke lade være med at grine over, at man er så overslatten. Det er et godt spørgsmål det med rengøring før gæster. Jeg gør det også. Og så kommer gæsterne og fylder det hele, og man ville altså ikke kunne se, om gulvet var vasket i går. Til gengæld trænger det hele til en tur bagefter 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: