My Evil Twin

Måske skulle jeg lave mig endnu en blog. En blog, hvor jeg taler de gængse holdninger lige midt imod og stiller spørgsmål til resten. Det tror jeg, der er brug for.

En blog, hvor sangen er lige så skæv som stærens ude ved stærekassen. Den skratter lidt i skønsangen. Bloggen skulle hedde My Evil Twin – min onde tvilling.

For alle elsker at læse om lys og luft og blomster og fugle og dejlighed – og lækker mad. Men resten er der også. Og det kan ikke undgå at påvirke os alle sammen. Vi er nødt til at tage stilling til det.

I går skrev jeg om mine frustrationer over politik, afgifter og tendenser i tiden. Jeg fik mange reaktioner. Men kun en enkelt ville stå ved det. Resten skrev private mails, og en bad om ikke at få sin kommentar offentliggjort.

Der stod:
Hej Karen.
Åh, vi er så enige. Hvor er det godt at se, at der stadig findes fornuftige mennesker med begge ben på jorden. Modsat vores håbløse statsminister, regering, embedsmænd m. fl, der alle sidder med en sikker indtægt, livslange ydelser til hele familien og pensioner vi andre aldrig kommer i nærheden af.
Bliv ved med dine hyggelige og alsidige indlæg.
mvh. XXX

Jeg tror virkelig, det er på tide, at alle os, der ikke er enige i tidens tern, tager bladet fra munden og siger det højt nu. Ellers tror de stemmehungrende politikere jo, at vi alle sammen er enige i den førte politik. Selv de blå er jo hoppet med på vognen, fordi det ser ud til, at der er stemmer i det.

Men hvis man er ked af at få sine holdninger frem, fordi de måske kan være upopulære i visse kredse, og derfor pålægger sig selv en censur – hvor er så den åbne debat og det ægte demokrati? Hvor man diskuterer tingene? Hvis ytringsfriheden kun gælder for dem, der ytrer de rigtige, accepterede holdninger?

Jeg overvejer virkelig My Evil Twin. Og så skal der nok komme blomster, fugle, søde dyr og lækker mad her igen. For jeg elsker også idyllen. Jeg kan bare ikke lide, når nogen truer den. Så griber jeg kagerullen og tastaturet og går i krig.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “My Evil Twin”

 1. Hej Karen – Ja, jeg er så en af dem, der synes, det er forfriskende at møde et ægte menneske – med ægte holdninger – på en ellers også hyggelig blog som denne (og som jeg ofte lige er inde at kigge på, netop pga hyggen og det gode dagligdagsliv). Men at tage de større samfundsspørgsmål op i ny og næ, det viser en integritet, som de fleste andre bloggere ikke tør vise – og det kan jeg rigtig godt lide. Og derudover er jeg helt enig; staten blander sig alt for meget, og de løsninger, der er kommet på klimaspørgsmålet, er ikke særlig hensigtsmæssige, hverken for den enkelte almindelige dansker, og heller ikke for resten af verden 😉

  Like

  1. Tak, Kirsten. Jeg synes jo ikke, man kan ignorere verden helt, og jeg kan heller ikke lade være med at tage stilling. Hvis jeg holdt det hele inde og bare skrev om alt det gode, ville det føles helt forkert, når nu livet omfatter masser af godt, men også en del skidt, som ingen andre end os selv kan prøve at gøre noget ved 🙂

   Like

 2. Tjaee….jeg må nok sige at du efter min smag blev lidt for firkantet i dine holdninger forleden!
  Anker Jørgensen blev dømt ude og Trump dømt inde….sådan lidt groft sagt.
  Jeg kan meget bedre sympatisere med Nana som kommenterer her ovenfor, – politik ER ikke sort / hvidt. Jeg har det selv sådan at jeg kan se noget positivt i de fleste partier herhjemme i DK. Kunsten er at forsøge at følge med og vurdere fra sag til sag hvordan vore politikere opfører sig, – og efterfølgende stemme på den der er mindst dårlig.😉 At lade sine holdninger styre af enkeltstående kommunale sagsbehandlinger, er nok ikke helt fair.
  Men vi er enige i at der sker utrolig meget kritisabelt i den offentlige administration! Bare for at nævne nogen af de værste: svindel med SKAT, indkøb af IC 4 tog, Britta sagen og ikke mindst håndteringen af branden på Scandinavian Star.

  Når det nu er sagt nyder jeg at læse din blog – selvom det til tider bliver lige rigeligt pusse-nusset for mig. Men så springer jeg jo bare hurtigt videre. Dine opskrifter er jeg rigtig glad for, og dem afprøver jeg ofte. TAK for det – og for at du tør stå ved dine meninger. 🌹🌹🌹

  Venlig hilsen
  Birte

  Like

  1. Tak Birte – elsker et ærligt indspark. Anker Jørgensen var skyld i en hel masse dårligt for landets økonomi. Det var vilde forbrugstider, som det tog år at rette op på. Men han blev til et symbol – ikke mindst fordi han blev så gammel, at hans livsstil blev symbolsk også.
   Trump er en bølle. Men han er god for USA’s økonomi. Og han går ind for personlig frihed. Jeg kan næppe forestille mig ham fortælle mig, hvilken mad jeg må spise, eller hvor jeg må bo. Så derfor ville jeg give ham et kys på kinden for det, og så ellers daffe langt væk fra Washington, som man kun bør besøge på grund af de pragtfulde museer 🙂
   Vh, Karen

   Like

   1. Hej Karen.
    Jeg er helt med på at du går ind for den personlige frihed, – det gør jeg bestemt også! Men mon ikke vi også er enige om, at en vis regulering i samfundet er nødvendig? Ja Anker Jørgensen var ikke cand. hverken dit eller dat….som så mange senere statministre, og ja han klodsede noget rundt i økonomien….men jeg mener nu ikke, at hans handlinger alene var skyld i forbrugerræset. Det eskalerede p.g.a. folks snæversyn og materialistiske tilgang til tilværelsen. Senere liberale statsministre kan klandres for andre ligeså uheldige dispositioner. Også med vidtrækkende konsekvenser!

    Heldigvis er vi så også enige om at Trump er en bølle, – næsten lidt for pænt udtrykt!
    Jeg mener IKKE at han er god for hverken USA’s eller verdens økonomi! Jo måske på den korte bane, når man ser det fra en amerikansk kulminearbejders synspunkt, eller fra pengegriske erhvervsdrivende. Den protektionisme, egoisme og selvtilstrækkelighed han eksponerer forgifter hele verden! Vi ser det jo også i Europa….Ungarn, Polen, Østrig, AFD i Tyskland…you name it…! OK, her drejer det sig mest om flygtninge og de (også økonomiske) problemer de medfører, – men tendensen er lysende klar!

    Og så er der vel forresten heller ingen politikere i DK der fortæller dig hvilken mad du må spise og hvor du må bo?? Til gengæld har vi et ordentligt sundhedsvæsen, og en regulering af hvor meget skidt der må puttes i vores fødevarer.

    Hvis vi alene skal bedømme politikere ud fra deres økonomiske “succeser” – risikerer vi at blive et fattigt samfund på andre områder. Selvom det selvfølgeligt for kunst og kultur betyder meget, at vi har et økonomisk velfunderet samfund. Det med personlig frihed skulle jo nødig udvikle sig til…. “ bare jeg klarer mig godt, så må fanden ta’ de sidste”.
    Bare for nu at komme dig i forkøbet….😉 Jeg er absolut ikke glødende socialist, prøver blot at se nuanceret på tingene.
    Og så er jeg iøvrigt smadder nervøs for at ”han” kan gå hen og vinde valget igen! Jeg ville ha’ stemt på Elisabeth Warren, hvilket jo desværre ikke er muligt for dem mere!

    V.h.
    Birte
    PS: Iøvrigt er vi enige om det trælse i at folk ikke tør / vil give deres mening til kende her i din blog!

    Like

 3. Kære Karen

  Du ramte spot on i går, og jeg synes det er det der gør din blog alsidig og dig menneskelig, med meninger midt i al idylen. Bliv endelig ved med det, så jeg ved jeg ikke er alene med mine synspunkter 😅
  De behageligste ønsker om en god onsdag til dig også.
  Annie

  Like

 4. Jeg er ikke bange for at sige min mening, men jeg er virkelig dårlig til at have en fast mening om større politiske emner. Jeg kommer næsten altid til at se tingene fra flere sider, og så kan jeg egentlig godt forstå både den ene og den anden side … Jeg forsøger at behandle mennesker og dyr i mine omgivelser godt. Det lykkes ikke altid, men jeg føler, at det er det, jeg kan gøre for at gøre verden til et lidt bedre sted. Når talen falder på politik, bliver jeg gerne ret stille. Ikke fordi jeg ikke tør udtale mig, men fordi jeg ikke rigtigt har kræfterne eller evnerne til at forstå politiske sammenhænge. Jeg oplever ofte, at stemningen bliver dårlig, når der tales politik. Og det kan have at gøre med det, du er inde på i dit forrige indlæg: At der ligesom kun er én mening, der er rigtig, og at de gode mennesker er dem, der har den mening. Det gør mig ked af det. – Både når jeg er enig med “de gode” og når jeg er enig med “de andre”. Jeg kunne tænke mig, at vi bare kunne tale om tingene, lytte, lade os flytte lidt engang imellem. Jeg oplever også, at debatter i det offentlige rum, hvor A og B (eller rød og blå) er sat sammen for at være uenige, er dybt uinteressante, mens debatter, hvor to begavede, åbne mennesker er sat sammen for at rykke lidt ved sig selv og hinanden, er værd at følge. Og nu er jeg vist tilbage til det dér med på den ene side … og på den anden side … 🙂 Under alle omstændigheder: Når jeg ikke deltager i politiske diskussioner – og slet ikke på skrift, hvor jeg ikke kan gå ind og rette til og ændre – er det fordi jeg er meget lidt skråsikker i sådanne sager. Når det er sagt, så ER jeg lidt træt af, at vores kommune skal bruge 20 uger på at give os tilladelse til at grave et bette hul i jorden, hvor grundvandet skal have lov til at danne et vandhul. Og jeg tror faktisk, at jeg i sidste uge nævnede, at man jo også kunne flytte til USA 😉
  Kh Nana

  Like

  1. Jamen Nana – jeg synes også, man har lov til at have forskellige – eller ikke så mange – holdninger til det politiske. Man behøver ikke at have et fast synspunkt på alt. Det er bare trist, når folk så har et, men beder mig om ikke at fortælle det videre, fordi de er bange for at få klø.
   Jeg bliver så edderspændt, når jeg oplever at blive talt ned til og manipuleret med. Og jeg undres over den afgrundsdybe uvidenhed og forudsigelighed. Har vi et problem? Jamen så skal der flere afgifter til. Prins John har ikke levet forgæves…
   Og 20 uger for at få godkendt et vandhul? På egen grund? Det er uacceptabelt på enhver måde. Både den lange godkendelsesproces, men også at der skal så meget kommunal godkendelse til, hvad man laver hjemme hos sig selv.
   Måske vi skulle se lidt på det med den ranch 😀
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: