Forår i drivhuset

Det er så hyggeligt at nusse i drivhuset, når det regner. Der inde under glastaget kan man stå, varm og tør, og hygge sig med pynt, såjord og bakker. Drivhuset er kommet i forårshumør.

De frø, der skal have kulde for at spire, bliver sået i drivhuset, og jeg har været ude og lave plads til dem – og til en hel del forårspynt.

En skål med lyserøde scilla – scilla rosea, mos, vagtelæg og et par pinde.

De flotte hyacinter, der har stået i drivhuset siden jul, er helt på toppen nu, og de har fået selskab af en primula.

Madonnaen, der ellers holder til i sin hellige hule under dronningebusken, er også flyttet ind i drivhuset vinteren over. Hun er blevet lidt grøn på kåben, men som hun ganske rigtigt siger: Vi får vel alle lidt patina med alderen.

Det flettede stativ lavede jeg på kurset hos Aase Hviid. Det er højt, så det passer godt til de langstilkede, spinkle narcisser.

Også hist og her på væggene hænger der lidt pynt. Et kræmmerhus af pil med primula og grønt,

og et kræmmerhus af kyllingetråd med en af de små spinkle krinoline-narcisser. De er så kønne med deres næsten græslignende blade og strutkjoler.

Havde vi en overdækket terrasse, ville det være der, al den her pynt stod. Men det har vi ikke, og selvom vi har talt meget om det, er der ikke rigtigt et sted, hvor det er oplagt at lave en.

Drivhuset er der til gengæld, og det kommer vi forbi 100 gange om dagen. Det er et godt sted at pynte. Og det er nu dejligt at stå derinde i ly for regn og blæst med kønne blomsterdekorationer som selskab.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Forår i drivhuset”

 1. Jeg synes, som Lisbeth, at jeres drivhus står helt perfekt. Drivhuse ligger ellers ofte gemt lidt mere af vejen i baghaven. Jeg har hverken drivhus eller overdækket terrasse, men jeg ville helt klart helst have et drivhus. En overdækning kommer nemt til at tage lys fra huset. Et drivhus er fuldt at lys 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg er også glad for, at det står, hvor det gør. Jeg nyder at kunne pynte der, og det er også rart at kunne holde øje med vanding osv uden at skulle beslutte sig for at gøre det bevidst – et hurtigt blik på vejen kan gøre det.
   Men en overdækket terrasse ville være dejlig – ikke mindst en sommeraften, hvor duggen falder.
   Kh, Karen

   Like

 2. Hvor er det bare fint at kigge på 🙂 Det må virkelig være en glæde at gå forbi alle de små fine opsatser og kreative indfald, du har fået givet form og farve. Og dejligt for os andre at kigge med på – her på bloggen 🙂
  kh og glædeligt forår.

  Like

 3. Jeg synes at placeringen af jeres drivhus er genial. Alle drivhuse burde placeres ved den dør, man bruger dagligt om vinteren. Det kræver selvfølgelig, at der er pænt med enten pynt eller planter og at det ikke bruges som saunaerne: Til affald. Dit, med pynt, ligger perfekt, og jeg gætter på, at du får mere ud af det end en overdækket terrasse, hvor det blæser.
  Sidder du der ikke også allerede nu?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg sidder der faktisk meget sjældent 🙂 Men jeg står der, og jeg nusser og hygger med pynt og mos og og og. Selvfølgelig er der også noget oplagsplads i drivhuset. Potter og krukker, der er taget ind for vinteren m.v. Men man kan hurtigt udvikle et selektivt syn og fokusere på det kønne 😀
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: