Primula Rosea

Hvor er der dog mange slags primula til. Jeg er lige ved at forstå, at man kan blive primula-nørd. Men også kun lige. For det med at blive samler af et eller andet er slet ikke mig. Alligevel falder jeg gerne for noget, der er nyt og anderledes end det sædvanlige.

Sådan en primula, faldt jeg over i fredags. En lille fin en. Primula Rosea hedder den. Spinkle stængler med næsten klaser af pink blomster.

Primula vokser godt hos os, og jeg håber de her vil brede sig. Kunne man ikke lige forestille sig et tæppe af dem under nogle af de buske, der står med bare grene lige nu? En vaskeægte farveklat i den martsbare have.

Jeg købte den først og læste på den bagefter. Det var jo et tilbud… 10 kr. for en plante. Nu har jeg læst, at den absolut ikke tåler tørke.

Det er der ikke megen risiko for lige nu, men det betyder, at den ikke må komme ud i skovhaven, hvor de store træer grådigt napper alt vandet fra de små planter. Jeg må finde den en plads i halvskygge i den fugtigste del af haven. Måske nede ved den løvfældende azalea? Med en omvendt flaske ved siden af som vandreservoir.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Primula Rosea”

  1. Åh, den er da yndig! Og det lyder som om den vil stortrives her hos os, hvor vandet står højt, selv under tørke 🙂
    God mandag til dig, Karen!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.