Skovhavens første krokus sprang ud i nat

Ud af nattens storm og regn dukkede dagen op og afslørede, at ikke alt har sovet hele natten. Ud af køkkenvinduet fik jeg øje på noget, der ikke var der i går. De lilla krokus er kommet op.

Jeg sneg mig ud, uden hundene opdagede det, for de små, lilla krokus måtte jeg da ud og hilse på – uden store og ‘hjælpsomme’ hundepoter i bedet.

Krokus er så små, og alligevel fylder de meget, fordi de er tidlige, farvestrålende og glade. Man bliver selv glad af at se dem. Krokus tænker jeg på som den første forårsblomst. Vintergækker, Dorothealiljer og erantis er vinterblomster.

Men krokus er den første forårsblomst, og den er også en af de første, bierne har glæde af – hvis der da kommer en mild dag, mens de blomstrer.

Der kommer rigtig mange flere krokus i løbet af de næste dage. Lilla, hvide og stribede. Men lige de første, der springer ud en mørk og stormfuld nat, er nok de dejligste.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Skovhavens første krokus sprang ud i nat”

  1. -hvad er det ? – genskin i ruden fra solen ? – nej, VÅRKÆRMINDER i blomst, et sart fint skær af himmelblåt 🤪😍

    Like

Der er lukket for kommentarer.