I dag var det lyst, da jeg hentede avisen

Der er virkelig sket fremskridt på lysfronten. I dag, da jeg hentede avisen ude i postkassen før morgenmaden, kunne jeg faktisk se både postkassen og avisen i den.

Og der var en pippen af fugle, så jeg næsten – næsten – havde lyst til at blive ude. Kun næsten, for jeg havde bare tæer…

Der er også meget mere lys om eftermiddagen. Man kan godt køre hjem klokken fire, gå i Netto i 10 minutter og komme ud igen, uden det er blevet spor mørkt. Sådan var det bestemt ikke for en måned siden. Det føles helt forårsagtigt med så mild en vinter, og blomsterne pibler op derude.

Lyset er velkomment – og tiltrængt. For når det er mørkt, når man kommer hjem, og det stormer i weekenden, vokser ukrudtet ukontrolleret, og der samler sig store dynger af blade i alle hjørner.

Og her i den milde vinter er der også masser af stauder og andet godt, der er spiret frem. Ikke mindst en million digitalis – cirka. Ikke altid der, hvor man helst vil have dem. De skal flyttes og pusles på plads.

Der er altså nok at give sig til derude – så tak for, at lyset er blevet tændt igen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “I dag var det lyst, da jeg hentede avisen”

  1. Ja, dagslængden er mærkbart tiltaget.. Nu kan man kigge på klokken og tænke, Gud, er den allerede 17 ??. Det bliver rart, når blæsten lægger sig og regnen tager en pause. Mine græsplæner er svært langhårede efterhånden. Men hvem slår græs i februar? Ramsløg, rabarber og tulipaner kæmper sig frem. Pensionisten planlægger tidlig nedklipning af lavendler og græsser.
    Jeg tror ikke mere på frostens komme i denne franske vinter

    Like

    1. Man ville da også ødelægge græsplænen, hvis man kørte på den med græsslåmaskinen nu – det er jo det reneste mudder under græsset. Jeg ved ikke med frosten. De seneste år, hvor selve vinteren har være mild, er der kommet frost i marts. Nu får vi se 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: