Vandmættet

Normalt er jeg lidt fascineret af vildt vejr. Store bølger ved molen i Hirtshals, tordenskyer, der farver en sommerhimmel sort på et splitsekund, og så videre.

Bare jeg er tilstrækkeligt sikkert placeret i forhold til det.

Men nu er det nok. Jeg er ikke spor fascineret mere.

Jorden er vandmættet nu. Der er ikke plads til mere vand. Så hold nu op med al den storm og regn. Vi har set det. Som Bamse siger det i Bamse og Kylling: Bliv almindeligt vejr!!

Vejret opfører sig som et lille barn, der har fået ros for et eller andet nummer, som det derefter gentager i én uendelighed for at få mere ros. Til sidst er man ret træt af det, holder op med at kommentere ungens krumspring, og på den måde lærer de at variere deres numre lidt. Men børn er klogere end regnvejr. Regnvejr lærer ikke noget, det bliver bare ved.

Bækken er mere end dobbelt så bred som normalt, og vandet bruser gennem engen.  Jeg har lavet en lille video af det, som du kan se her – som at være der selv – næsten.

Jorden er så vandmættet, at der står vand højt op i køernes fodspor.

Og det selvom marken faktisk skråner ret meget, så vandet burde kunne løbe af.

Det kan det ikke. Jorden er så vandmættet, at den ikke kan tage mere. Man pjasker rundt på hundeturene. Det er rart at komme væk fra vinden i det åbne land og ind i haven, hvor alle de små tidlige blomster står og strutter ganske uanfægtet af regn og blæst.

For rent mentalt er jeg også ved at være vandmættet.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Vandmættet”

 1. Ja, vådt er det. Men hos os er der en god nyhed: En nabo har renset sin grøft, så vores drænrør nu kan slippe af med vandet, hvilket faktisk betyder, at vi lige nu har betydeligt mindre vand, end vi havde sidste år på denne tid. Altså man skal stadig have gummistøvler på, og der er småsøer her og der, men lidt tørrere er det 🙂

  Like

  1. Oversvømmede og stoppede drænrør er et kæmpe problem i år, så I er heldige 🙂 Vores græsplæne er en mudderpøl, og man skvatter simpelthen, hvis man ikke går meget forsigtigt ind fra marken. Jeg overvejer, om min næste bil skal være et amfibiekøretøj – og om man måske kan få eftermonteret gæller 😀
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

 2. Hej Karen. Dejlige billeder, men der ser godt nok lidt vådt ud. Jeg har det ligesom dig. Kan godt lide vildt vejr. Store bølger, vild blæst og tordenvejr, men alt med måde. Nu har i fået så meget regn i år. Her i syd Spanien ville vi gerne have noget mere regn. Der er lidt vand i floden, som nærmest er en lille bæk. Den er i hvert fald mindre end bækken i din baghave. Og så har vi haft den varmeste januar i 141 år. Ret vildt. Det ville være rart, hvis vand og varme mm. kunne blive fordelt lidt mere ligeligt. Ønsker dig en dejlig dag med eller uden solskin.

  Like

  1. Det er også lidt vådt 🙂 Vi burde kunne lave en bytteordning mellem os og Sydspanien, så alle fik vand. Men det kan vi nok næppe klare. Her har det også været den vådeste og varmeste januar i vist lige så mange år. Det beviser kun, at vejret – og klimaet – er omskifteligt.
   I dag har der været glimt at sol mellem bygerne – selv de små glimt gør gladere.

   Like

Der er lukket for kommentarer.