De fineste frøpakker med sommerblomster

Det er den tid. Den tid, hvor man begynder at gå i frø. I frøstativerne i Lidl efter bønner, ærter og salat og andet til køkkenhaven. Og på nettet efter blomsterfrø.

I år skal vi have et bed med sommerblomster. Det er lidt svært med sådan et bed, for et bed med sommerblomster er jo bart og trist om vinteren. Vi har valgt at løse det problem sådan, at vi skærer en stribe græs væk foran buskene ud mod vejen og laver et langt blomsterbed foran. Til vinter vil man ikke lægge så meget mærke til det, som man vil bemærke et helt, sort bed. Det bliver bare en bredere stribe ind mod buskene, der nu står med deres pyntelige, bare grene og stammer.

Og hvad skal der så i det bed? Jo, farvetonerne har Nana (Mit Landliv) valgt til os. For den fine adventskalender Nana lavede til mig bestod af fire pakker frø. I fersken, abrikos og rosa toner. Ren romantik – hvor jeg dog glæder mig til at se blomsterne.

De frøpakker har jeg suppleret med frø fra Frøbutikken (ikke reklame, bare info), der vil matche. Frøbutikken fik jeg anbefalet i en gruppe på Facebook, og jeg bestilte blomsterkørvel for lethed, den enårige solhat Sahara for farve i eftersommeren, abrikos digitalis, som jeg må vente på til næste år, og så en fortryllende ny kornvalmue, der hedder Amazing Grey. Gråstøvet lilla er den.

Frøene, der er pakket i de yndigste frøposer,

kom pakket i en lille, pink smykkepose, og så var der en gave med oven i købet. En pose lathyrusfrø. Jeg havde egentlig tænkt mig at springe lathyrus over i år. Jeg har nogle staudelathyrus, der skal flyttes, og jeg tænkte, at de ville kunne gøre det. Sådan bliver det ikke, og der er da også liiiige et ledigt klatrestativ til dem.

Hvor var det sødt af Frøbutikken – det var jo ikke nogen kæmpe ordre, jeg havde sendt dem. Der var mange andre frø, jeg gerne ville have haft med i posen. Men man skal også kende sin begrænsning. Stort set alle frøene skal forspires. Vi har bare ikke plads til flere spirebakker indendørs i marts og april.

Men pyt med det – så er der andre frø, jeg kan prøve næste år. I weekenden vil jeg tage fat i Lotte Bjarkes bog om sommerblomster igen og nærlæse afsnittene om forspiring. Det er ikke nyt stof, men der er alligevel helt sikkert nogle gode fif, jeg enten har glemt, aldrig vidst eller ikke lige tænkt på.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “De fineste frøpakker med sommerblomster”

 1. Åhhhhh sommerplanter. Det er da bare det bedste.
  Sikke en sød ide med små frøposer fra Nana.
  Jeg er også ret vild med de frøposer fra Frøbuktikken og der er den mest fantastiske service.
  Jeg har handlet der masser af gange og nyder at få poserne der fra.

  God søndag
  Klem

  Charlotte

  Like

  1. Ja, sommerblomster er bare noget af det bedste, selvom stauderne er noget mindre arbejdskrævende… Jeg prøver at begrænse det lidt med al den forspiren, men noget skal der bare til 🙂
   Knus, Karen

   Like

 2. Kære Karen
  Nu fik jeg også, endelig, lyst til at bestille blomster frø. Det her triste regnvejr der hærger konstant, har gjort mig lidt vinter trist. Men nu fik jeg bobler i maven, og troen på, at foråret med sol og nyt liv, ligger lige om hjørnet. Tusind tak ❤️

  Knus
  Lone

  Like

 3. Det er så dejlig en tid der venter og smukke farver du får, jeg går også og tænker hvordan min altan skal fyldes med blomster. Og mange krydder urter, er vildt hvor meget man kan have på lidt plads.

  Like

 4. Åh, jeg sidder og får sådan en lyst til at så sommerblomster, men jeg har bestemt mig for at springe over i år, hvor der er så meget andet, vi gerne vil ude i haven. Jeg håber, du får glæde af alle dine frø! Husk at sommerriddersporefrøene skal en tur i fryseren, inden du sår 🙂

  Like

  1. I har også så mange planer, at det sagtens kan tage de næste 10 år og alle lommepengene 🙂
   Det er heller ikke hvert år, jeg sår sommerblomster i det her omfang. Stauderne er så meget nemmere, men de en- og to-årige giver variation og liv i bedene. Jeg glæder mig meget til riddersporerne – håber bare, at den milde vinter ikke fører til snegleplage, for riddersporer er en snegle-delikatesse… For en sikkerheds skyld er der nogen af dem, der kommer i krukker.
   Kh, Karen

   Like

 5. Jeg kan også kun sige godt om Frøbutikken. Og deres små fine gaver til små, men glade kunder.
  Dit nye klatrestativ bliver så fint med lathyrus – jeg går ud fra, at det er det hjemmeflettede? 🙂
  God fornøjelse. Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg blev simpelthen så glad, da jeg så den fine, pink pose og de kønne frøposer – og så en gave oveni 🙂 Det hjemmeflettede pilestativ er ikke til så tunge planter som lathyrus – men jeg har et fra Plantorama, der står klar fra sidste år.
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: