Cheeseburger pie – en amerikansk hverdagsklassiker

Der er nok dem, der vil sige, at jeg er blevet helt USA tosset efter vores to skønne ture. Det er nok heller ikke helt løgn. For her kommer der da endnu en amerikansk opskrift, denne gang på en cheeseburger pie.

En sprød tærtebund bagt med fyld af krydret hakket oksekød, en krydret æggeblanding, syltede agurker, tomater og cheddar.

Det er mad, man bliver mæt af. Bestemt ikke nogen ‘dametærte’. Faktisk tror jeg, det er mad, selv en teenagedreng kan blive mæt af, og tærten rækker nemt til 4 personer. OK – har du teenagedrenge, skal du måske lave nogle ovnfritter til tærten også og ikke kun nøjes med en salat…

Man skal bruge:
En portion tærtedej – lav den selv efter opskriften her.

Fyld:
500 g hakket oksekød
1 stort hakket løg
2 fed hakket hvidløg
2 spsk ketchup
1 spsk Dijon sennep
2 spsk engelsk sovs

Til æggeblandingen:
4 æg
1/2 dl mælk
2 spsk ketchup
1 spsk Dijon sennep
2 spsk engelsk sovs

Derudover:
2 x 1 dl revet cheddar
Cherrytomater eller store tomater i skiver
2 hakkede, syltede agurker (kan udelades, hvis man ikke bryder sig om dem)

Nu er du klar til at lave mad som til en sulten cowboy ude i det vilde vesten, hvor der er højt til himlen, sne på bjergtoppene og frodigt græs til kvæget i engene. Som her et sted i Wyoming.

 1. Start med at lave tærtedejen og læg den på køl i en times tid.
 2. Brun kødet og tilsæt hakket løg og hakket hvidløg. Lad det stege, til løgene er stegt klare. Tilsæt 2 spsk ketchup, 1 spsk Dijon sennep og 2 spsk engelsk sovs. Smag til med salt og peber. Lad blandingen køle lidt af, mens du ruller tærtedejen ud, river osten og pisker æggeblandingen sammen.
 3. Pisk æggene med mælk, 2 spsk engelsk sovs, 1 spsk Dijon sennep og 2 spsk ketchup.
 4. Rul tærtedejen ud og læg den i et smurt tærtefad.
 5. Bland kødet med 1 dl revet cheddar og æggeblandingen og hæld det over dejen i tærteformen. Kan alt fyldet ikke være der, kan du bage resten ved siden af i en lille skål. Det bliver godt pålæg.
 6. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i en halv time. Tag tærten ud og fordel tomaterne  og de hakkede, syltede agurker ovenpå. Drys med resten af osten og bag videre i 10 minutter.

Så er tærten klar til at blive serveret. Coleslaw – eventuelt med hjemmelavet ranchdressing – er en rigtig god følgesvend til retten. Frisk, kold og knasende.

At tærten kaldes en hverdagsklassiker og er kendt over hele USA, skyldes Betty Crocker, der ikke er en person, men et populært mærke indenfor kage- og brødmix. Opskriften på cheeseburger pie stod på bagsiden af en af de færdige melblandinger i årevis og derfra gik den under navnet ‘Impossibly easy cheeseburger pie’ sin sejrsgang over hele USA.

Nu har jeg taget den med til Danmark – men med hjemmelavet dej og lidt mere krydder i kødblandingen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Cheeseburger pie – en amerikansk hverdagsklassiker”

 1. Kære Karen,
  jeg har med stor fornøjelse fulgt din blog gennem flere år og læser med glæde alle dine indlæg og også når du med god grund brokker dig. Jeg har med held proevet flere af dine fine og gode opskrifter, så bliv endelig ved længe endnu.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: