Brok giver store læsertal – lidt øv…

I lørdags skrev jeg om mine frustrationer efter et kikset besøg i Bilka. Det var der rigtig mange, der gerne ville læse om.

Man skulle næsten tro, det var opskrift på juleanden eller noget andet virkelig godt. Det var det ikke. Det var bare lidt brok. Hvorfor er det så populært?

Hvorfor er der ikke mange flere, der gerne vil læse om skønheden i naturen og glæden ved firbenede venner?

Eller læse om lækker mad – eller om, hvordan man med få midler kan gøre sin bolig lækker?

Eller om alt det, der pibler frem i haven?

Det er nok sådan, at brok bare skæpper i kassen. Man ser det jo også, når det gælder billedkunst og film. Smukke billeder afvises af kritikere som postkortkunst,

mens billeder, der på uforståelig vis fortæller om tidens ondskab, roses til skyerne.

Badehotellet, der er sådan en smuk, positiv og morsom serie, får også hug af kritikerne. Nordisk noir, hvor desillusionerede damer i tykke striktrøjer kæmper mod forbrydelse og korruption (der selvfølgelig er allevegne i vores rådne samfund) får ros.

Det er, som om det  bare viser større intelligens at være negativ. Derfor handler den slags anmeldelser også ofte mere om at vise anmelderens skarpe, analytiske vid end om det, de anmelder. Så pyt med dem.

For helt almindelige mennesker ser gerne Badehotellet. Jeg tror, serien har noget, der nærmer sig 2 millioner seere. Og smukke billeder bliver solgt og hængt op på væggene hjemme.

Vi er mange, der gerne vil mindes om, at livet kan være forrygende dejligt, smukt og positivt. Som gerne vil se kunst og film vise vej fremad i stedet for stillestående at beskrive alt det, der er galt. Vi ved da godt, at ikke alt er skønt, og vi harmes også.  Og af og til slipper vi noget af frustrationen løs.

Men vi vil gerne gøre verden så god som muligt, og vi vil gerne mindes om, at skønheden og idyllen faktisk findes i virkeligheden, og at det er os, der skal holde fast i det og fremme det, hvor vi kan.

Brok er åbenbart bare en større sællert…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Brok giver store læsertal – lidt øv…”

 1. Må jeg ha’ lov at gå mod strømmen? Jeg læser altid alt det, du skriver. Jeg orkede bare ikke at læse det om Bilka!
  Hurra for at der er mest læsestof til mig på din blog 🙂

  Like

 2. Jeg sidder da og tænker, at jeg skal til at brokke mig lidt mere på min blog 🙂 – Nej, alvorligt talt: Kan det være fordi dit forrige indlæg er lidt atypisk for din blog – og at overskriften på den måde tiltrækker de fleste af dine læsere, fordi de bliver nysgerrige efter at læse et anderledes indlæg? Måske er vi (de fleste af os, i hvert fald) også sådan indrettet, at vi bliver draget af noget, der ligner en konflikt – og af andre negative følelser, som fx sorg. Jeg oplever, at de ret få indlæg, hvor jeg har skrevet om min store sorg, bliver læst af mange. Ikke nødvendigvis, fordi de vil snage, men fordi jeg skriver om noget, alle frygter. På samme måde tiltrækker en negativt ladet tekst, måske. Den taler til et eller andet i os, som ikke er behageligt, men som alligevel drager. Jeg tror ikke, det er fordi folk bare er nogle brokkehoveder 🙂 Og jeg elsker i hvert fald at læse (og at skrive) om alt det smukke og alt det lyse. Og jeg dobbelt elsker at læse om Rosie og Maggie 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Ja, måske skulle jeg gøre alvor af at starte den anonyme blog ‘My Evil Twin’, og bare give den gas 🙂 Men du har nok ret. Det negative, som man frygter, læser man modvilligt, men gerne om. Jeg tænker bare på de rædsler, jeg læste om i avisen i går. Meget værre end dårlige supermarkeder…
   Mine læsere – og dine med – er i hvert fald ikke brokkehoveder. Det kan vi jo se på alle de søde kommentarer.
   Rosie er i øvrigt kommet i løbetid, så mon Maggie følger efter snart? Hun bliver 11 måneder nu, så tiden nærmer sig…
   Kh, Karen

   Like

   1. Ja, så er den lille Maggie da ved at være voksen! Og om nogle år, kan I få et kuld hvalpe, og jeg kan komme og bo hos jer fra de er 4 til de er 8 måneder 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: