Sidste dag i januar

Det er blevet den sidste dag i januar. Februar er på vej. Det er bart og blæsende.

Skyerne jager over himlen, træerne danser uroligt i toppen, og buskene og de høje græsser fejer fra side til side. Man skal vist være hund for at nyde udelivet i dag.

Vores hunde er af irsk herkomst. Rosie er endda født i Irland og har boet der de første fire år af sit liv. Hun bliver altid så glad, når man kalder hende ‘good girl’ eller siger ‘beautiful Rosie’. Det har hun nok hørt fra hvalpsben.

Som man siger: Man kan tage hunden ud af Irland, men man kan ikke tage Irland ud af hunden. Så det her irske vejr med blæst, regn og mild vinter er lige noget for de to. Det er næsten synd, at jeg er lidt lettere at lokke til lange ture, når solen skinner.

Selvom solen er en sjælden gæst, bliver det lysere og lysere. Dagen er tiltaget med godt halvanden time. Som der står i den gamle sang: Dagene længes, vinteren strenges. Der er en tid endnu, til det bliver forår. Faktisk er vi kun kommet til Kyndelmisse, og det er stadig vinter.

Der er ingen grund til at jage i haven for at fjerne blade og staudetoppe fra bedene. De beskytter bare alle de blomster, vi skal have glæde af senere. I slutningen af februar kan vi begynde at tænke lidt på det. Indtil da fjerner jeg kun det, der skygger for de mange erantis.

Og bladene skal klippes væk fra påskeklokkerne, så de ikke får sygdomme.

Ellers får haven lov at sove sin tornerosesøvn. For prinsen i form af forår og haveredskaber skal nok kysse den vågen, når tiden er der.

I mellemtiden kan vi vade markerne tynde med hundene i blæsten og glæde os over, at de i det mindste nyder det, og at vi også kommer til at synes om det, når først vi er kommet ud.

Rigtig god weekend.

 

PS: Sidste år skrev jeg hver måned om det, jeg kaldte månedens målepinde. De indlæg vil jeg læse igennem hver måned nu som tjeklister – er alt, som det skal være? Og har jeg husket det, der skal gøres? Her har du februars målepinde. Og vil du tjekke op på januar, finder du januars målepinde her.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.