Thailandsk mad og blomster

På Viborgvej på venstre hånd på vej ud ad byen ligger der lige efter Ryhavevej et asiatisk supermarked. Det ligger lidt tilbagetrukket mellem en Fakta og et fitnesscenter.

Der var jeg inde for at købe nogle af de stærke, røde og små, thailandske løg. Og citrongræs. Og store rejer. I grøntsagsafdelingen, hvor der står, at de får frisk grønt direkte fra Thailand to gange om ugen, fandt jeg mellem de eksotiske grøntsager og krydderurter også et bundt orkideer.

Det er lang tid siden, jeg har set orkideer som snitblomster. Det var noget, de havde i Irma i gamle dage – orkideer, de fik hjem sammen med de eksotiske frugter, der var så nye, spændende og meget dyre dengang nede i firserne.

Jeg købte et bundt orkideer i thaisupermarkedet. Af nostalgiske grunde mest. De står nu i køkkenet sammen med en pæredansk primula, der har næsten samme farver.

Her kan man vel  tale om virkelig vellykket integration? Eller i hvert fald vellykket sameksistens.

Vi lavede den dejlige, stærke og duftende Tom Yam suppe i fredags – den, der smager så ekstra godt i den mørke vinter.

Og i går en ret med grønt, sprødstegt fisk, store rejer og glasnudler. Den blev også rigtig god, så den får du en opskrift på i morgen.

Sådan kan man også give januar en på frakken, så dens mørke tågefingre holder sig på måtten.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Thailandsk mad og blomster”

 1. Jeg kan virkelig godt lide thailandsk mad. En tidligere kollega og hendes mand har boet i Thailand, og hos dem har jeg fået noget af den skønneste mad. – Jeg har ikke selv været i Thailand, men jeg tænker, at de laver thailandsk mad, næsten som man får den i hjemlandet.
  Jeg glæder mig til fiskeopskriften i morgen!
  God mandag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Det må være dejligt at kende nogen, der inviterer på thaimad 🙂 Jeg er også vild med thaimad – det er altid frisk og lækkert. Man kan godt lave det med ‘danske’ råvarer, men en tur i thaisupermarkedet giver en lidt mere autentisk smag. Det er i høj grad de små, røde løg, der er så gode – de er arge, men de virker.
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.