En weekend med sol og blomster

Det var så dejligt vejr i onsdags, at det burde have været lørdag. Eller søndag.

Det burde have været en dag, hvor de fleste kunne være ude, mærke solen og vinden på kinderne og se op i den blå himmel.

Vejrudsigten for weekenden ser mellemgod ud: måske et glimt af sol en af dagene – og måske ikke.

Jeg er nødt til at fremtidssikre, som det hedder. Hvis nu det bliver absolut indevejr, skal der være farver nok til at kompensere. Primulaerne i stuen skal skiftes ud med nye – og de gamle skal sættes under en busk i haven. Det kommer nok til at tage sin tid, for det er næsten umuligt at vælge, når man står der overfor de store planteborde med sin lille indkøbskurv.

Der er simpelthen så mange farver.

Og lige ved siden af står ranunklerne.

Det er da et overmenneskeligt krav, når man skal vælge mellem så meget? Forvirrende som bland selv slik hylden er det for børnene fredag eftermiddag. Man kan ikke få det hele. Man ved det godt. Så valget bliver næsten pinsomt. Frygten for at gå glip af noget vokser for hvert sekund. Den har vi alle i et vist omfang – både dyr og mennesker.

Rosie håber på vejr, der lokker os mere ud. Gerne lange ture og også gerne i skoven. Hun går ikke så meget op i det der med blomster. Det gør Maggie heller ikke. Det står til alle sider med erantis, når hun tager et ureglementeret hvalpefræs ind gennem bedene.

Så lad os håbe på en weekend, der kan gøre os alle sammen glade. En weekend med både sol og blomster.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En weekend med sol og blomster”

  1. Blomster skal der til i vores grå vejr som det er meget af for tiden. Pynter og fortæller vi er på vej til lyser tider. Lavede mørbraden til gæster havde helt glemt den men den var godt. Også krydderkage med vanille is til den var de vilde med selv lille Maxi på 3 år. Så har glæde af at prøve nogle af alle dine opskrifter.

    Like

    1. Det er jeg bare så glad for at høre, Jonna. Jeg kan lide mine opskrifter – det giver sig selv, men det er skønt at høre, at andre også kan bruge dem. Uha – der var de skønneste blomster til nytårskoncerten i går – orange og lille – flot og frækt og lysende. Tror, jeg må kigge efter primula i de farver i næste uge.

      Like

Der er lukket for kommentarer.