Hvad er det for noget gult noget?

I sidste uge brød solen pludselig igennem et øjeblik, mens jeg var på arbejde. Den skinnede ind i vores frokoststue, og en af mine kolleger, der for første gang oplever en dansk, mørk og våd vinter, spurgte galgenhumoristisk, hvad det der gule noget på himlen var for noget?

Vi har godt nok heller ikke set meget til det der gule noget på himlen. Men i dag er det der igen. Et sælsomt meteorologisk fænomen har ramt det ganske land: solskinsvejr.

Og jeg er så heldig at arbejde hjemmefra i dag. Har læst korrektur siden før, solen overhovedet stod op, og har kunnet følge dens stråler, fra de første ramte bakkerne udenfor mit vindue oppe i kvisten.

Vinden fra nord er iskold, men det mærker man jo ikke inde i sin trygge hule. Der er det bare solskin.

Det dejligste solskin. Men jeg hører klikkende hundetæer nede i køkkenet, så på med dynejakke og hue og ud i det gyldne solskin.

Det er nu ret skønt, når det der gule noget på himlen viser sig.

Rigtig god solskinsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Hvad er det for noget gult noget?”

 1. Mange tak for henvisningen, Karen – du er da lige så god at gæste som Søren Ryge, som jeg var parat til at skrive til. Så jeg fortsætter med støvsugeren; indtil nu har det været med dårlig samvittighed. Heldigvis har de dog holdt sig i skindet – ingen ildelugtende væske.

  Like

 2. Jeg har også set noget, jeg ikke har oplevet før. Jeg har fået høns – altså mariehøns, og mange af dem. De sidder i tykke lag inde i mine vinduesrammer mod syd og vest. Da jeg lufter flittigt ud, ligger der ofte nogle i vindueskarmen, på gulvet, gardiner og sofapuder. Selvom de ellers ser døde ud, er der liv i dem, og de kan åbenbart også flyve inde i varmen.
  Hvor nødigt jeg end vil, må jeg fjerne dem, for jeg har intet mariehønsehus, jeg kan flytter dem ud i. Om sommeren er jeg meget glad for at have dem i haven, men nu er de et problem for mig. Hvad pokker gør jeg?

  Like

 3. Mine dybfølye tanker går til din kollega, der oplever dank vinter for første gang. Og så så mørk en vinter.
  Forhåbentlig bliver vedkommende lige så høj i humøret, som vi gør, når den gule skive viser sig. Det er SÅ skønt i dag.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.