Tanker ved oprydning på bloggen

For et par år siden lavede jeg layoutet på bloggen om. Helhedsindtrykket blev lysere, og jeg fik mulighed for at skifte de øverste billeder ud, så de matcher årstiderne.

Men det nye layout havde en dårlig effekt på alle de gamle indlæg. Læs videre knappen virkede ikke, så alt stod i lange rækker. Og billederne blev absurd store og hoppede og dansede i indlæggene.

I sidste uge tog jeg hul på at udbedre skaderne. Måned for måned gik jeg igennem indlæggene, skrumpede billederne og satte en ny Læs videre knap på.

Jeg slettede også en del gamle indlæg. Ikke alt er relevant flere år efter, det kom ud, og selvom bloggen er stor efterhånden, skal det ikke være en rodebutik.

Før jeg slettede, læste jeg, hvad jeg dengang havde skrevet. Og da jeg læste, faldt jeg over, at der generelt har været gang i alt for meget igennem årene. At vi aldrig har haft tid til at stå eller sidde lidt stille – undtagen første nytårsdag måske. At vi altid havde travlt. Og jeg kom til at tænke på, at netop den halve time, jeg bruger på bloggen, var mit frikvarter og tænkepause.

Det vil jeg prøve at lave om på. Der skal være tid til bare at være. Til at være alene eller bare lave ingenting sammen. Til at gå en tur i skoven uden at planlægge det en uge i forvejen. Til at tage på Moesgaard og se de nye udstillinger – sådan ‘skulle vi ikke tage afsted’ agtigt – uden at have planlagt det flere uger i forvejen.. Tid til ikke at have evigt travlt og kun kunne overkomme hverdagen ved hjælp af lange lister og for lidt søvn.

I dag købte jeg morgenbrød nede i Brugsen. Det var ok. Det var lidt dyrt, og det skal ikke blive en vane. Men der var en følelse af frivol frihed ved ikke at have spor dårlig samvittighed over ikke at have nået at bage i går, selvom brødfryseren var tom.

Nu vil jeg sætte dej over – man skal ikke ruinere sig selv for at købe ‘ok’ morgenbrød. Men det må være en af de ting, jeg kan gøre en gang imellem, i stedet for at stresse vildt og sætte dej over på umulige tidspunkter. Der er sikkert flere ting. Men det her var en begyndelse.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Tanker ved oprydning på bloggen”

 1. Det er en vigtig overvejelse. – Altså overvejelsen om (eller hedder det “af”?) hvad, man bruger tiden – og dermed livet – til. Jeg har den ofte. Jeg blev jo tvunget ned i tempo i 2011, da jeg blev syg. Jeg ville hellere være rask, men det er ikke altid kun en dårlig ting, at tempoet er blevet et andet. At jeg kun kan én ting ad gangen og ofte kun én ting om dagen. Jeg tror faktisk, at jeg på bundelinjen er gladere i dag, end da jeg bare fløj afsted. Så jeg kan sagtens følge dit ønske og at give dig bedre tid til ikke at skulle nå noget. Jeg er ret sikker på, at det er sundt 🙂
  Og – som Lisbeth også skriver: Sikke et arbejde, du har gang i med bloggen! Sejt!
  Kh Nana

  Like

  1. Det er ikke sjovt at blive tvunget til at skrue ned for aktiviteterne, som du er blevet det, og jeg synes, det er flot, som du har lært at leve med det. Jeg ved, du prøver mange ting af for at se, om du har kræfter til det, og at du af og til bliver slået tilbage – som med blomsterbonde-planerne. Det kunne nu også tage pippet fra enhver, selvom det var noget så yndigt.
   Jeg vil bare skrue lidt ned. Måske fra 200 ting om dagen til 150, så der bliver lidt mere tid til det sjove. Men det er ikke nemt…
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

 2. Hold da op et stort arbejde, Karen. Jeg er helt træt på dine vegne.
  Men det er et særligt godt resultat, hvis det giver ro i hverdagen fremover.
  Jeg håber det lykkes.
  Impulsudflugter er vi ikke gode til, men det er skønt, når det sker.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det tog godt nok også sin tid. Tre til fire måneder om dagen – men det er nok slet ikke så dumt at læse igennem, hvad man har haft gang i 🙂
   Impuls er noget, vi har undertrykt, fordi vi altid skal være så effektive og ansvarlige. Du har det jo præcis ligesådan. Og jeg tror ikke, jeg ryger fra kontrolfreak til boheme lige med det samme – det ville jeg også være ked af. Men lige lidt mere pyt og lidt mere impuls kunne ikke skade.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.