Der er da lang tid til påske

I dag i haven på rundtur med hundene mødte jeg et dejligt syn.

Store knopper i påskeklokkerne. Det er usædvanligt tidligt, men det er der så meget, der er i år. For der er da ret lang tid til påske.Jeg havde haft min tvivl om, hvorvidt påskeklokkerne ville kunne komme igen ude i skovhaven. Der er som regel både tørt og mørkt. Tørt, fordi de store træer drikker al vandet, og mørkt er der også, fordi skovhaven vender mod nord og får skygge fra skrænten fra øst og syd og fra huset fra vest – og fra de store træer ovenfra. Kort sagt: der er ikke særlig godt for ret mange haveplanter.

Men nu er der blomster på vej i den fyldte påskeklokke. Sådan så de ud sidste år.

Knopperne er kommet i løbet af ugen. De var der ikke sidst, jeg var ude i skovhaven i dagslys.

Det er vel nok dejligt, at det bliver lysere og lysere for hver dag, der går. Dagen er nu tiltaget med 42 minutter, og fra nu af får vi fem minutter mere om dagen. Så vil det hurtigt blive lyst nok til, at vi kan se haven lidt, når vi kommer hjem fra arbejde, og påskeklokkerne i skovhaven vil ikke blomstre uden den opmærksomhed, de har fortjent, selvom de blomstrer længe før påske.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Der er da lang tid til påske”

  1. Ja, det er imponerende, hvad denne franske vinter betyder for væksterne. Mine voksurt var stauder sidste år og de har holdt sig på benene hele vinteren trods frostsnert. Men vi må håbe, at kong Frost kan holde sig i skindet også i februar og marts..
    Pludselig kulde er jo set før..

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: