Et hurtigt kig derude – og så ind i varmen igen

3 graders varme, blæst og regn. Der er næsten ikke noget, der føles koldere. Vandkoldt. Giv mig hellere 10 graders frost, sne og sol. Men sådan er det sjældent her i vores kystklima. Landskabet ser lidt trøstesløst ud.

Bare grene, en sjappet græsplæne, mudder til knæene i engen. Men der er faktisk nogen, der synes, det hele er herligt.

Som snuser i de vandfyldte fodspor, køerne har efterladt. Som løber, så vandet står i kaskader bag dem. Som kan løbe stolt knejsende med en stor pind, som var det et drabeligt, nedlagt bytte. Som danser på tåspidserne ved døren, når de magiske ord bliver sagt: Gå tur!

Så bliver det bare ikke bedre.

Og deres livsglæde smitter af. Godt pakket ind i regntøj og gummistøvler trasker vi bag dem og kan ikke lade være med at smile ad deres tossestreger. Og smilet vokser fra ansigtet til hjertet, og så ser man pludselig, at der faktisk er guldkant på skyerne. Og man hører en spætmejse skælde ud i træerne. Man bliver smittet af liv.

For det er bare januar. Det går over. Det bliver bedre. Og indtil da må vi nyde det, der er at nyde. Og bagefter skynde os ind i varmen igen.

Det er nemlig rigtig hyggeligt i januar.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Et hurtigt kig derude – og så ind i varmen igen”

 1. Og sådan er det man bliver smittet med liv, når man går ud trods vejr, med sin firbenede ven. Er vild med dit poetiske skriv, og din vaps!
  Ida fortalte den anden dag, at hun mødte en dame med en hund, hunden storsmilede, Ida storsmilede til hunden og damen, damen var så sur så sur. ,Jeg sagde hun kunne jo gå forkrampet i sin egen vrede, mod et eller andet. Ida ville vide om, jeg kendte til det når jeg går med vores hund Lucky…..tænke tænke tænke, nej det gør jeg ikke , for uanset hvor sur jeg kan blive, så er det ren lykke at gå med sin hund, og se dens vimsende glade gang, tror jeg altid smiler når jeg er ude med hunden, med mindre den er ved at trække armen af i iver efter noget vildt;-))))

  Like

  1. De hunde er bare noget af det meste livsbekræftende, man kan omgive sig med. Jeg kan godt forstå det med besøgshunde på plejehjem og terapihunde til de posttraumatiske soldater. De kan bare noget, mennesker ikke kan 🙂

   Like

 2. Ja en god gang rigtig vinter og så forår. Det føles så træls, men det er vel også fordi det ikke er rigtig vintervej og vi næsten tror det er forår. Det er så svært med vejret. Men ovenover alting stråler moder sol. God dag til jer.

  Like

  1. Tak i lige made, Leila. Det er efterhånden nogle år siden, vi sidst havde rigtig sne og frost. Der varede det til langt ind i marts. Vores klima er bare sådan, og det kan vi ikke lave om på. Derfor er jeg så forhippet på at finde lyspunkterne 🙂
   Knus, Karen

   Like

 3. Ja brrrr. Vi skal have skiftet en udvendig dobbeltdør i kvisten på første sal i dag. Brrrr. Jeg fryser ved tanken. Jeg må tænke på jeres hunde og smile.
  Kh Lisbeth

  Like

   1. Og da den gamle dobbeltdør så var væk, og de skulle sætte den nye i, var der et beslag, der ikke passede. Så nu sidder den gamle dør der igen, og de kommer igen en anden kold dag. Dobbelt brrrr….. Vil gerne låne TO varme hunde….

    Like

Der er lukket for kommentarer.