Primula i januar

Lige siden jeg flyttede hjemmefra for et par hundrede år siden, har jeg købt primula i januar. Engang købte jeg kun gule, senere kun blå og i lang tid var det de pink, jeg helst ville have. Nu køber jeg altid først et festfyrværkeri.

Lilla, pink, hvid og lysegul. Jeg kan slet ikke få farver nok i januar, og jeg kigger dem dybt i de gule midter.

Jeg har ingen yndlingsfarver mere. Jeg holder lige meget af de blå,

de pink

og de hvide.

Og alle de andre undtagen måske lige den lidt laksefarvede orange.

Men jeg har lagt mærke til en ting. Når foråret nærmer sig, er det mere og mere dem med de sarte farver, jeg går efter.

Pastelfarverne. De lette og lyse.

De er yndige og lette som foråret selv. Derfor. Det bliver dejligt, når den tid kommer.

Men lige nu er det dem med knald på farverne, der kan jage den grå og våde vinter på flugt, som fanger mit blik. Hver ting til sin tid.

God tirsdag. Nu er det lige en uge siden, det var nytårsaften…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Primula i januar”

 1. Ja det er en plante som for mig bringer en episode frem i tankerne ,engang for mange år siden i min gamle have fik jeg 200 primula/aurikler ,min lillebror hjalp med at plante dem ,året efter blev de taget op og delt sådan blev det ved til der blev plantet flere tusinde. Siden har min bror nægtet at planter primula ,men hjælper gerne med alt andet. Jeg er mest til de sarte farver trods det at jeg også køber de med stærkere farver. Skønt at vi har et helt nyt år at gøre brug af,håber på mange gode timer i haven for jer.. Hygge til jer.

  Like

  1. 200 er altså også ret mange, og når de så formerer sig til flere tusind – stakkels knæ… 🙂
   Jeg håber bestemt også på mange gode timer i haven – lige nu ser jeg den kun i mørke, så jeg er pænt ligeglad. Den må vente til lysere tider, selvom ukrudtet vokser i den milde vinter.
   Også masser af kreativ hygge til jer ❤

   Like

 2. Kære Karen
  Jeg har præcis samme primulahistorik, som du har 🙂 Og genkender også det med, at de gerne må være med knaldfarver nu og mere sarte senere. Pang, knald og fuld skrue på farverne har jeg sultent brug for her i januar.
  Det er heldigvis en plante, man kan få alle steder til en fornuftig penge, så jeg går ikke sulten i seng 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

 3. Ja, primula skal der til! Jeg har også lige købt en hel bakkefuld. – Jeg har det som du, at jeg gerne blander en masse farver her i januar. – Også de laksefarvede 🙂
  God tirsdag til dig, Karen!
  Kh Nana

  Like

  1. Der er da heldigvis primula til enhver – uha – jeg sidder lige og kigger ud over markerne oppe fra førstesalen, hvor computeren står. Det er kun lige ved at blive ‘lyst’, og tågen hænger tungt over ådalen. Så har man altså brug for primula 🙂
   Også god tirsdag til dig, Nana – kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: