Skovbundsvasen

Den store vase, jeg fik af min søster i fødselsdagsgave for nogle år siden, er for stor til de buketter, jeg normalt har i huset. Jeg bruger den alligevel hele tiden. Ikke til buketter, men til dekorationer – nede i vasen.

Lige nu huser den en mini-orkide sat i mos med lidt bark og en troldegren som selskab. Der er noget ved de miniverdener, man kan skabe i et glas. Noget lidt eventyrligt. En lille verden, der er adskilt fra verden omkring.

Vasen har også været brugt til de kønne, lysegrønne echeveria. De stod fint meget længe.

Vasen har også indeholdt hele den hellige familie, indtil flere husdyr, en fårehyrde og tre hellige konger.

I dag burde den faktisk have haft netop det indhold – i dag er Helligtrekongers dag, hvor julen officielt slutter. De tre vise mænd kom frem til Bethlehem ledt af stjernen, mødte den lille familie, hyrderne og fårene og så videre. Altid en forunderlig historie, der passer fint i en vase – eller en glasklokke, så de bittesmå figurer ikke ryger i støvsugeren.

Pinterest samler jeg på billeder af små alfehaver. Sådan en vil jeg gerne lave engang. Med et lille fint hus, en sti, et rækværk og trapper og med miniplanter som træer. Der skal også være pudsige indfald som agernhatte lavet til tekopper – og skilte med ‘Shhh – feerne sover’. Al den slags bittesmåt eventyrpusleri.

En dag vil jeg helt sikkert lave sådan en lille alfehave til feerne i en krukke, kasse eller skuffe derude. Jeg kunne jo begynde at samle småting til den? Det tager nok lang tid at finde – og lave – det helt rigtige.

Indtil da nøjes jeg med de der små eventyr i glasvasen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.