Første dag i 2020

Første januar er altid en lidt mat dag på trods af den sprudlende nytårskoncert med den sidste sjat champagne til. Jeg elsker at se på de mange blomster i koncertsalen – det er næsten lige så vigtigt som musikken. Men første januar er mat.

For sent i seng (alt efter midnat er lidt for sent for mig…) og for sent op (alt efter halv otte er lidt for sent for mig…). Første januar vender bare ikke rigtigt. Godt, man ikke også har skullet døje med tømmermænd…

Det har været den smukkeste start på året i dag på trods af den bidende vind. Klar himmel og lav sol.

Lav sol og lange skygger.

Nu er mørket faldet på, hundene sover, og vinterpynten har indtaget stuen som afløsning for julepynten. Ingen årstid uden pynt. Og januar kræver mange lys, for den er jo altså lige så mørk som december.

I morgen begynder året rigtigt. Første januar er bare altid lidt udenfor nummer. Jeg vil købe primula i mange farver i morgen – og så vil jeg glæde mig over, at jeg først skal på arbejde på mandag. Der er tid til at få huset rigtigt på fode igen og til at hygge lidt om husbonden, der starter hårdt ud i morgen tidlig klokken alt for langt fra juleferietid.

Sov godt (og tidligt) i aften på første nytårsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Første dag i 2020”

 1. Jeg kan høre at du har samme grænser som jeg for, hvornår det er for sent at gå i seng og for sent at stå op. – Min gå-i-seng-grænse er vist endda en halv time tidligere, end din. Ej, hvor jeg kæmpede for at holde mig vågen i går. Det bliver også ligesom sværere, fordi man ved, at man skal 🙂
  Dine tulipaner er skønne, og jeg drømmer også om primula i mange farver.
  Godnat og god start på det hele i morgen!
  Kh Nana

  Like

  1. Ja, jeg havde også problemer med ikke at gabe for højlydt. Det er lidt pinligt, når man er sammen med folk, der slet ikke ser søvnige ud 🙂 Det er jo ikke, fordi de keder mig – jeg er bare søvnig.
   Håber, du fik købt en flok primula – det gjorde jeg, og de er så opmuntrende og farvestrålende sådan en mørk og stormfuld aften.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: