Her lugter lidt af prut…

Jeg koger rødkål. Rødkål til julemiddagen. Helt ærligt, så lugter rødkål lidt af prut, når det koger. Jeg har kigget skummelt til Maggie, der af og til kan få luften omkring os til at lugte, som når man koger rødkål.

Men hun ser ganske uskyldig ud. Ergo må det være det rødkålen.

Men det er godt med hjemmelavet rødkål. Og alle de andre gode, hjemmelavede sager, der er i proces i køkkenet lige nu.

Der skal tænkes på morgenmaden til 1. juledag, hvor der er overnattende gæster. Jeg bager engelske muffins, der nu står og hæver. Der er også sat dej over til noget langtidshævet brød.

Skabet var helt tomt for syltetøj og marmelade. Jeg har hentet en pose hindbær og en pose solbær i fryseren, og de står nu og tør op i hver sin gryde, så de kan blive kogt til syltetøj senere i dag. De dufter af sommer. Meget bedre end rødkålen…

Der er rugbrød i ovnen. Ganske vist bare en pose blå Finax rugbrød – men en form for hjemmebagt er det da, og det er faktisk ret lækkert.

Dagen startede med, at husbondens 10 jagtvenner kom til morgenmad, før de – og Rosie – tog på jagt. Julejagten er det. Opvaskemaskinen kører og skal køre igen, når den er færdig med den her omgang.

Klokken er ikke engang 12 endnu. Det er nu godt, for der går et par timer, før jeg kan tørre køkkenbordet af for sidste gang, inden der skal laves aftensmad.

Mens tingene i køkkenet passer sig selv, vil jeg lige pakke nogle gaver ind. De skal afleveres i eftermiddag.

Det er det, man kalder at have juleferie. Og det er slet ikke så ringe.

Når vi kommer hjem til aften, vil jeg glæde mig over, at der er brød i fryseren, syltetøj i skabet og rødkål i køleskabet. Og til den tid er luften i huset nok også kommet til at lugte lige lidt mindre af rødkålsprut.

Rigtig god lørdag – den sidste før juleaften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Her lugter lidt af prut…”

 1. Jeg synes at ligegyldigt hvilken type Kål man koger så lugter det af Prut
  Værst er Blomkål men man må tage det sure med det søde for hjemme lavede ting smager nu engang bedst. en
  Velsignet Jul og et godt og lykke bringende Nytår til dig og Bondemanden samt de to pelsklædte

  Like

 2. Hold da op en masse du får fra hånden.
  Glædelig jul til dig. Jeg nyder dine daglige skriverier.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: